Eski il başkanı Cahit Kaplan'la başlayıp Kongre Delegesi Nevin Becerikli'yle devam eden CHP çalkantısında yeni perdenin başrolünde Genel Merkez Kurultay Delegesi Engin Uzun vardı. Uzun, delege seçimlerine düşen gölgeyi yineleyerek, "Mahalle delegeliği listelerinde yönlendirme yapılması siyaseten şık değil, etik değil. CHP'nin tüm üyeleri mahallerinde temsilcilerini özgürce seçmeli. Bugün benim seçtirdiğim yarın beni seçsin mantığı CHP'ye bir şey katmaz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa teşkilatında sular bir türlü durulmuyor. İlk olarak olağanüstü kurultay isteğiyle gündeme gelen parti, ardından mahalle delegesi seçimlerinde yapılan yönlendirmelerle ve bazı isimlerin kendine yakın olan kişileri kayırması iddialarıyla çalkalanmıştı.
Önceki gün kongre delegesi Nevin Becerikli, yaptığı açıklamada Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Semih Balaban'ın delegelere yönelik yönlendirme yaptığı iddialarını ortaya attı. Becerikli'nin bu açıklamalarının ardından konuyla ilgili olarak bir demeç de eski Yunusemre İlçe Başkanı ve Genel Merkez Kurultay Delegesi Engin Uzun'dan geldi. Partinin 6 seçimden bu yana bir türlü seçmenin ihtiyaç duyduğu sıçramayı gerçekleştiremediğini dile getiren Uzun, seçmenin partiye inanmadığını, örgüt üyelerinin de tam bir motivasyonla kenetlenemediğini kaydetti.
HATAYI KENDİMİZDE ARAMALIYIZ
Ülkede bütün olumsuzlukların had safhada olmasına rağmen seçmenin CHP'ye güvenmemesini doğru değerlendirmemenin ‘Başları kuma gömmekten' başka bir şey olmadığını vurgulayan Uzun, şöyle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘'Benim iki büyük eserim var, birisi Cumhuriyet Halk Partisi diğeri Türkiye Cumhuriyetidir'' dediği bir mirastır. Ancak mirasyedi evlat gibi bu enerjiyi boşa harcamak ve seçmeni umutsuzluğa sevk etmek kimsenin hakkı değildir. Seçmene kızmanın, küsmenin, inatlaşmanın kimseye faydası yok. Politikaları toplumun beklenti ve ihtiyaçlarına göre belirlemek lazım. Oy veren de oy vermeyen de bizim insanımız. İktidar olmak istiyorsak oy vermeyenleri doğru anlamamız lazım."
GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ ACİLİYETTİR
Makam sahibi olanların makamdan güç almak değil, makama güç vermek durumunda olduğunu aktaran Uzun, "Lider sultasının önüne geçmek için Genel Başkan değişikliği ile birlikte acilen tüzük değişikliğine gidilmelidir. Mesela 2 dönem kuralı her kademede uygulanmalı, Genel Başkan için tek hedef iktidar, örgütler için ciddi oy artışları tek hedef olmalı ve tüzükle karara bağlanmalıdır. şeklinde konuştu.
DELEGE SİSTEMİ PARTİYİ AYRIŞTIRIYOR
Delege seçimlerinde yapılanları da sert bir dille eleştiren Uzun, "Milletvekilini seçebilen CHP üyeleri, Genel Başkanını, ilçe-il başkanını seçemez mi? Böylelikle tam demokrasi hayat bulur ve ayrışmanın önüne geçilir. Örneğin Manisa Mahalle delege seçimleri; milletvekili adına dağıtılan listeler ve tartışmalar. Oysaki milletvekili herkesin milletvekilidir. Mahalle delegeliği listelerinde yönlendirme aracı olarak kullanılması siyaseten şık değil, etik değil. CHP'nin tüm üyeleri mahallerinde temsilcilerini özgürce seçmeli. Bugün benim seçtirdiğim yarın beni seçsin mantığı CHP'ye bir şey katmaz." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim