3 gün önce Manisaspor Basın Sözcülüğü'nden istifa eden Yunus Emre Şahin, istifasının ardından kahvaltıda basınla buluştu. Yanında Necati Bilge ve Hasan Ertekin bulunan Şahin, Manisaspor'da yapılan yanlışlardan bahseden Şahin: "Maalesef yapılan harcamaların nereye harcandığını bizlere açıklamadı. Tesisler dışında dedikodular alıp başını giderken biz yöneticilerle Abdullah Mergen'den bu dedikoduların gerçekliğinin cevabını alamadık. Manisa halkın Manisaspor'un sahibidir, bizler ise emanetçileriz. Emanete ihanet etmek bize yakışmaz. Net söylüyorum. Genel kurula götürmek için yeter sayımız var. 1 ay içerisinde bu konu çözülmüş olacak. Gerek mevcut başkan ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız kendini düzeltecek ve ya bu işi genel kurula götüreceğiz." dedi.
Sözlerine dün toprağa verilen basın mensubu Pınar Ekmen'le başlayan Şahin: "Öncelikle hakkın rahmetine kavuşmuş Pınar arkadaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hepimizin sevdiği bir basın mensubu arkadaşımızdı. Allah mekanını cennet etsin." dedi.
"NE GELEN PARALARI GÖRDÜK, NE HARCAMALARIN NEREYE YAPILDIĞINI"
Başkandan istediklerini bulamadıklarını belirten Şahin: "Bugün Manisaspor'u konuşacağım. Neden Manisaspor yönetiminde olmayı tercih ettim? Çünkü Manisaspor bir marka, Manisalının ortak değeri, hepimizin göz bebeği. Birkaç yıldır Manisaspor'un içinde bulunduğu dar boğaz ve maalesef istikrarsız yönetimlerle gelinen son nokta hepinizi olduğu gibi beni de, arkadaşlarımı da çok üzdü. Bizler şikayet eden, bağıran-çağıran taraf olmayalım, çözümün etrafında olalım, elimizi taşın altına sokalım istedik. Yönetime seçildiğimizden bu yana da sabırla, birlik beraberliği sağlamak adına sürekli çabaladık. Ne yazık ki bu iyi niyetimize rağmen bu adımları Başkanımız Abdullah Mergen'den bulamadık. Yönetici arkadaşlarımızla takım olarak çalışmayı arzu ettikçe, Başkanımız tek başına karar alıp, uygulamayı tercih etti. Maalesef yapılan harcamaların nereye harcandığını bizlere açıklamadı. Her toplantıda ısrarla talep etmemize rağmen ne gelen paraları gördük, ne harcamaların nereye yapıldığını. Tesisler dışında dedikodular alıp başını giderken biz yöneticilerle Abdullah Mergen'den bu dedikoduların gerçekliğinin cevabını alamadık. "dedi.
"YETERLİ CEVAPLARI ALMAZSAK, HUKUKİ YOLLARA MÜRACAAT EDECEĞİZ"
Sözlerine devam eden Şahin: "Tüm çabalarımız Manisa halkının Manisaspor'da olanları şeffaf bir biçimde öğrenmesi içindi. Çünkü bizim anlatamayacağımız birşey yoktu, başkanımızında böyle olmasını umduk, umutlarımız hep boşa çıktı. Bizler onurlu insanlarız. Manisa halkın Manisaspor'un sahibidir, bizler ise emanetçileriz. Emanete ihanet etmek bize yakışmaz. Bu sebeple bu toplantıyı yapma ihtiyacı hissettik. Yönetim kurulu toplantılarında sorularımıza cevap alamıyoruz, taraftarımıza cevap veremiyoruz. Bu nedenle hepinizin huzurunda soruyorum. Gerekli cevapları biz de kamuoyuyla beraber takip edeceğiz. Yeterli cevapları alamazsak, hukuk yollarına müracaat etmek durumunda kalacağız. Soruyorum: Başkan olduğu günden beri Manisaspor'a ne kadar para girdi? Gelen paralar nereye harcandı? Gelen paralar neden banka hesabında değil ya da nerede? Yönetimin haberi ve rızası olmadan "Yetkiler var" denerek, kulübün gelirlerini ipotek altına alacak anlaşmalar yaptın mı? Neden yönetim kurulu toplantısı yapmadan, kurul üyelerinin ayağına giderek, defteri götürerek imza attırmayı tercih ettin? Söylentiler aldı başını gidiyor, tüm Manisa cevap bekliyor. Şimdilik bunları soruyorum. Bizler Manisaspor sevdalısıyız, taraftarıyız. Bizler kimsenin adamı değiliz. Bizim önceliğimiz Manisaspor, taraftarın da bize bu süreçte destek olmasını istiyorum. "dedi.
"KARAR DEFTERİ GÖRMÜŞ DEĞİLİZ"
Şu ana kadar defterleri görmediklerini bekleyen Yunus Emre Şahin: "Yönetim kurulu üyesi olarak şu ana kadar karar defterini görmüş değiliz. Defterleri de görmüş değiliz. Hangi paraların, nerelere harcandığı yönetim kurulundaki arkadaşlarımız tarafından bilinmiyor. Biz kamuoyu vasıtasıyla hem de yazılı olarak kulübün bütün harcamalarını görmek istiyoruz. "dedi.
"BU BİR SUÇTUR"
Krediyle ilgili müracaatlarını yaptıklarını belirten Şahin: "Çekilen 5 Milyon Liralık krediyle ilgili, 7 tane yönetim kurulunda bulunan arkadaşımızın bundan haberi yok. Maalesef kağıtta yazdığı gibi bir yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirilmemiştir. Kağıt elden ele dolaşarak bu imzalar gerçekleşmiştir. Bu da bir suçtur. Bununla ilgili müracaatımızı yapacağız. Diğer 10 Milyon Liralık yetkininde iptali için elimizden geleni yapacağız."dedi.
"O TOPLANTIYI YAPMADIK"
Kredi alınmasıyla ilgili konuşan Şahin: "İtirazımız olacak. Normalde Manisaspor'la ilgili yapılacak herşey yönetim kurulunda konuşulur. Ancak maalesef biz o toplantıyı yapmadık, dolayısıyla bunlar herşeyi bu şekilde ayarlamışlar. 8 imzayı alarak "Oy çokluğu bizde" diyerek de bu kulübü şekillendiriyorlar, biz buna karşıyız. Önemli olan burada kulübün borçlanmasını kanunlar çerçevesinde yapmak. Bir yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmeden, yönetimdeki arkadaşımızın bunu bilmesi haklarıdır. Belki de toplantıda kuruldaki arkadaşlarımız çok daha farklı fikirlerle, kredi çekmeden bu işi halledecekti. Tek adamlıkla giden bir anlayış var, sonuna kadar düşüncemizin arkasında duracağız. Elimizden ne geliyorsa, arkadaşlarımızla bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Ben dahil 14 yöneticinin paranın nerede olduğuyla ilgili net bir bilgisi yok. Bununla ilgili de Manisa kamuoyunda herşey konuşuluyor. Herşeyden önce Manisaspor Manisalınındır. Şeffaf bir anlayışla yönetimi ortaya koymalıyız. Kafada en küçük soru işareti varsa bunu kaldırmak başkan ve yönetim kurulunun görevidir." dedi.
"HER TÜRLÜ KATKI SAĞLAYACAĞIZ"
Başkanın her soruya cevap vermek durumunda olduğunu belirten Şahin: "Birçok söylenti var, bunu başkan çıkıp açıklamasını yapacak. Tek soru bile olsa bunu cevaplamak zorundadır. 15 kişilik yönetim kurulu var, eğer bu iş tek başına gidecekse tek başkan seçilirdi, bütün herşeyi o yönetirdi. Yönetim kurulu olarak başta ona güvenerek imza yetkisini de verdik. Ancak bu demek değildir ki yapmış olduğu herşeyde kendi başına gidecek, yönetim kurulunu bilgilendirmek zorundadır. Kamuoyundaki beklentileri biliyoruz. Başkanla ilgili soru işaretleri de aşikar. Bununla ilgili yönetim kurulundaki arkadaşlarım doğru yönde adım atarlarsa her türlü katkı sağlayacağız. "
"BELGELERİ KOYMAK DURUMUNDADIR"
Belgelerle açıklama beklediklerini bekleyen Şahin: "Söylemler gelir geçer, yazı bakiidir. Borçları yazılı olarak ortaya koymak durumundadır. Çünkü bugün 40 dersiniz, yarın 60 dersiniz. Kulüp borçlanmış olabilir ama bunları belgelerle ortaya koymak durumundadır. Bizler bunu görmedik. Eğer Manisaspor'un hakkını savunmak hainlikse, biz hainiz. Mevcut yönetimin kulübün gelirini, giderini öğrenmek istemesi hainlik mi? Biz kulübü temsil ediyoruz. Kişisel egolara bir kenara koymak zorundayız. Biz Manisa'yla bir olmak zorundayız. " dedi.
"GENEL KURULA GİDECEĞİZ"
Genel kurula gidebilecek rakamlarının bulunduğunu belirten Şahin: "Bu süreç istediğimiz şekilde gitmezse, Manisa'nın menfaatleri doğrultusunda gitmezse, genel kurula gideceğiz. Net söylüyorum. Genel kurula götürmek için yeter sayımız var. Kimse Manisaspor'un üzerinde değildir. Manisaspor'un Süper Lig'de olduğu zaman bu şehre bir katkı sağlandı. Dolayısıyla Manisa'nın kazanması için üzerimize ne düşerse, canımız pahasına mücadele edeceğiz. 1 ay içerisinde bu konu çözülmüş olacak. Gerek mevcut başkan ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız kendini düzeltecek ve ya bu işi genel kurula götüreceğiz. Manisaspor düşmeyecek, herkes bundan emin olsun. Şu anki tabloya bakarak karamsar bir tablo çizmeyelim. Manisaspor eski günlerine dönecektir. Geçmişte olduğu gibi hep birlikte bu süreci yöneteceğiz. Manisaspor hepimizin ortak değeriyse, sık sık istişareler yapacağız. Ortadaki yönetim tablosu belli, bir kısım farklı, diğer kısım farklı düşünüyor. Dolayısıyla bu işin çok da sağlıklı olacağı düşüncesinde değilim. Burada kazanan Manisaspor olmalı." şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim