MANİSA'NIN ticaretteki sıkıntıları ve sorunlarıyla ilgilenen Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), bu hafta berberler ve kuaförlerle bir araya geldi.
İlk buluşmalarını Manisa Halinde meyve ve sebze toptancıları ile gerçekleştiren MAGİDER üyeleri, eğitim sektöründeki incelemelerden sonra şimdi de berberler ve kuaförlerle bir araya geldi.
Kuaför Erhan Şahin'in dükkanının önünde yapılan kahvaltının ardından kuaför ve berberlerin yaşadığı sorunlar ele alındı.

BERBERLER HEM PSİKOLOG HEM MUHTAR
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, "Berberlerimiz ve kuaförlerimiz bir şehrin hem psikologları hem de muhtarları gibidirler. Halkın ve mahallenin nabzını tutarlar. Güzel ve anlamlı günlerimize sanatlarıyla anlam katarlar. Esnaf ile halk arasındaki dostluk köprülerinin mimarlarıdır. Sıkıntı ve sorunlarını kendi hizmet çerçevemizde çözmek için elimizden geleni yapacağız. Bizi davet eden kuaför kardeşimiz Erhan Şahin Beye nezaketinden dolayı teşekkür ederiz. Manisa'da yaşayıp da ticaretle uğraşan her kesimin sesi olmaya ve çözümler getirmeye devam edeceğiz." dedi.

SIKINTILARINI ANLATTI
Kuaför Erhan Şahin ise, "Sorunlarımızın hepsini söylesek kitap olur fakat acil çözülmesi gereken sorunlarımızın arasında Pazar günleri dükkanımızın açılmaması için bir çalışma başlatılmasıdır. Tatil bizim de hakkımız. Haftanın 7 günü gece gündüz mesleğimizi ayakta icra etmemiz sıkıntı yaratıyor. Bizim de bir ailemiz, çocuğumuz var ve onlara zaman ayırmak zorundayız. Bir diğer sıkıntımız ücret tarifemizin altında hizmet veren meslektaşlarımızdır. El emeğinin, sanatın pazarlığı olmaz. Ucuz işçilik hem sanata hem de sağlığa olumsuz sonuçlar doğurur." dedi.
Editör: TE Bilişim