CHP Manisa Gençlik Kolları önceki İl Başkanı Serdar Bozyaka Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası almış ve Bozyaka bu cezayı temiz etmişti. Henüz Yargıtay'dan temyiz sonucu çıkmadan Serdar Bozyaka'ya Cumhurbaşkanı hakaret ettiği gerekçesiyle ikinci bir dava daha açıldı.
Bu açılan davanın gerekçesi ise Bozyaka'nın aldığı ceza sonrasında yaptığı açıklamalar oldu. Bozyaka'nın aldığı ceza sonrası yaptığı açıklamaları ihbar kabul eden Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Bozyaka hakkında bir soruşturma daha başlattı. Söz konusu haberde "Biz Manisalılar çekirdeğe çiğdem, mısıra darı hırsıza hırsız" deriz sözleri sebebiyle Bozyaka'nın Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edildi.
Açılan davada Manisa 3. Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı verip dava dosyasını önümüzdeki günlerde görülmek üzere 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi.
Daha önce de defalarca siyasi söylemleri sebebiyle hakim karşısına çıkmış olan Serdar bozyakanın önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim