Selendi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'ncü yılı için bugün saat 10.00'da Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na Kaymakam Murat Aydın, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Raşit Yıldırım ve Belediye Başkanı MHP'li Nurullah Savaş tarafından çelenk sunuldu. Protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yle devam etti. Başkan Savaş, günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yaptı. Temsili milis kuvvetlerinin Selendi'ye girişi ve kurtuluş senaryosunun canlandırılmasıyla devam edilen programda, atlı süvarilerin milis kuvvetleri adına Kara Fatma'yı canlandıran kız çocuğunu kurtarması büyük alkış aldı. Kurtuluş etkinliklerinde Şehzadeler Mehteran Takımı gösteri sundu. Öğrenciler günün anlamıyla ilgili şiirler okudu. Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

Öte yandan kutlamalar çerçevesinde Yeni Cami'de Şehitler Ruhuna Mevlit okutulup, ailelerinin maddi durumu kötü çocuklar için devlet hastanesinde toplu sünnet töreni düzenlendi.

Diğer taraftan, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Kula ve Sarıgöl Belediye Başkanları ile aldıkları ortak kararla bu yılki Kurtuluş Şenlikleri'ne dair konser organizasyonlarının iptal edildiğini duyurdu.

Editör: TE Bilişim