Mahalle meydanında gerçekleştirilen toplantıda konuşan mahalle sözcüsü İslam Horzum, Kocayatak regülatörü ve hidroelektrik santralinin çevreyi tahrip edeceğini savundu.
Horzum, bu haklı davada sonuna kadar dik duracaklarını belirterek şöyle konuştu: "Bu çevrede 8 bin dönüm arazi sulanıyor. Bu insanlar, bu derelerden akan suyla tarlasını suluyor, mahsulünü yetiştiriyor. Bu sulama sonucu ortaya çıkan meyve, dünyaca ünlü ve patenti olan Salihli kirazıdır. Salihli kirazının 6-7 liraya ihraç edildiği düşünüldüğünde, ülke ekonomisine sağlanan katkıyı rahat bir şekilde görebiliyoruz. Bu sular elimizden alınırsa, dünyaca ünlü ürünümüzü yetiştirmemiz zorlaşacak ve ülke ekonomisi kaybedecek. İç pazara verdiğimiz şeftali, vişne, elma bu topraklarda yetişiyor. Bu su bizim damarlarımızda akan kan gibi. Su elimizden alınırsa, bu insanlar burada yaşayamaz. Derelerden akan su sanıldığı gibi fazla değil. Tarım alanlarımızı zor suluyoruz."
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise ülke genelinde buna benzer iki bin civarında proje olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu projelerin hepsi tamamlandığında bile 2023 yılında ülkemizin enerji ihtiyacının sadece yüzde 4'ünü karşılayabilecek. Önemsenmeyecek kadar az olan bir rakam için su kaynaklarımızı tüketmeye, ağaçlarımızı kesmeye, ekosistemi bozmaya değer mi?"
Allahdiyen mahallesindeki Kömürcü, Bozburun ve Kurşunlu mevkilerinde Hitit Elektrik Üretim A.Ş tarafından 24 megavatlık Kocayatak regülatörü ve hidroelektrik santrali kurulması planlanıyor.
Editör: TE Bilişim