Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Nike ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun Türkiye'de spor kültürünün oluşması ve geliştirilmesi amacıyla ortaklaşa düzenlediği Nike Halı Saha Ligi'ne kayıtlar başladı. Lise ve büyükler kategorisinde düzenlenecek lige Manisa'daki futbolseverler Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden ve ya www.nikehalisahaligi.com üzerinden kayıt yapabilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Nike ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Nike Halı Saha Ligi Manisa'da start alıyor. Türkiye'nin en geniş katılımlı Halı Saha Ligi olan ve 8.kez gerçekleştirilecek organizasyon, bu yıl Lise ve Büyükler olmak üzere 2 kategoride düzenlenecek.
Lise kategorisinde 1998 - 2002 yılı doğumlu sporcular, Büyükler kategorisinde 1981 - 1997 yılı doğumlu sporcular yer alabilecek. Her sezon ortalama 45 bin sporcunun katıldığı ligde, il müsabakalarının ardından Bölge ve Süper Bölge elemeleri yapılacak. 2 kategorinin 8'er takımı finallerde yer alma hakkını kazanacak.
Mayıs ve Haziran aylarında alınmaya başlanan başvurular 2016 Nike Halı Saha Ligi için geçerli olacak. Yeni eğitim öğretim yılında liseye geçen 2002 doğumlu sporcu-öğrenciler de başvurularını yaparak bu ligde yer alabilecek.
Son başvuru tarihi 2 Ekim olan ligde müsabakalar 10 Ekim tarihinde başlayacak. Katılımcılar başvurularını online olarak www.nikehalisahaligi.com adresinden yapabilecek. Fikstürlere ilişkin detaylar 7 Ekim tarihinden itibaren www.nikehalisahaligi.com üzerinden ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlükleri web sayfalarından takip edilebilecek. Ayrıca katılımcılar Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlükleri ile iletişime geçerek fikstürler hakkında bilgi alabileceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim