Protokol kapsamında OSB'de çalışanlar için konut üretileceğini dile getiren Kaya, projenin hangi aşamada olduğu konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Yunusemre Belediyesi, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) yönetimiyle imzalanan protokol kapsamında yapılacak çalışmaları bölgede faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları direktörlerine anlattı. Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, MOSB ve Yunusemre Belediyesi arasında imzalanan protokol ile belediyenin yürüttüğü projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Kaya, bölge yetkilileriyle imzalanan protokol sonucunda, Yunusemre Belediyesi'nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kanalıyla Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışanlar için konut üretileceğini dile getirirken; projenin hangi aşamada olduğunu anlattı. Akgedik'te yapımı süren 5 bin 500 konutluk Yunuskent Toplu Konut Projesi hakkında da katılımcıları bilgilendiren Kaya, birkaç yıl içerisinde bölgede 25 bin vatandaşın yaşayacağını, bölgenin OSB'de çalışan vatandaşlardan yoğun talep gördüğünü ifade etti.
Kılıç Kaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Belediye olarak haziran ayında Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren fabrikalarda çalışan vatandaşlarımız için konut üretmek amacıyla protokol imzaladık. Protokol kapsamında OSB de; Gürle-MOSB ve Akgedik'te inşa edilen 5 bin 500 konutluk Yunuskent ile İzmir-Menemen Bağlantı Yolu'nu yapacak. Proje tamamlandığında buralarda ikamet eden vatandaşlarımız işyerlerine rahatlıkla ulaşabilecek. Biz konut projelerini önemsiyoruz. Tüm orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını arzu ediyoruz" diye konuştu. Kılıç Kaya ayrıca toplantıların düzenli olarak yapılacağını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim