Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Tematik Kamplar Projesi kapsamında yürüttüğü ve 18-29 yaş aralığındaki genç çiftçileri eğitim amaçlı bir araya getirdiği Meyvecilik Kampı Manisa'da "Üzüm Yetiştiriciliği" teması ile gerçekleştirildi. 5 gün süren kampa 31 genç çiftçi katıldı. Kamp süresince gençlere Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Levet Tokay eşlik etti. Kamp, Giritligil Otel'de düzenlenen açılış programıyla başladı. Programa Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Levet Tokay ve gençler katıldı. Kamp programı kapsamında ilk olarak gençlere Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen seminerlerde ziraat yüksek mühendisleri tarafından bağ tesisinde dikkat edilecek ekonomik faktörler, bağcılıkta kış budaması, bağcılıkta kullanılan terbiye sistemleri, bağcılıkta yaz budamaları, bağcılıkta toprak örneği alımı ve gübreleme hakkında bilgi verildi.
Program kapsamında gençlere Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksek Okulu'nda üzümcülük semineri ve üzüm bağında uygulamalı bağ eğitimi verildi. Gençler seminerlerde verilen eğitimleri bağda da uygulayarak bilgilerini pekiştirdi. Daha sonra TARİŞ Entegre Tesis İşletmesi'ni gezen gençler, üzümün işlemesini yerinde gördü.
BAŞKAN ÇERÇİ, GENÇ ÇİFTÇİLERİ AĞIRLADI
Manisa'nın tarihi ve kültürel yerlerini gezen gençler ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi ziyaret etti. Ziyarette Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Levet Tokay da yer aldı. Gençlerle sohbet eden Başkan Çerçi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesinin çok faydalı olduğunu belirterek, proje sayesinde bilinçli genç çiftçiler yetiştiğini dile getirdi. Gençlere yönelik projeleri çok önemsediğini ifade eden Başkan Çerçi ayrıca gençlere Yunusemre Belediyesi'nin projeleri hakkında da bilgi verdi. Gençler ziyaret sonunda Çerçi'ye teşekkür ederek çiçek takdim etti.
KAMP SONUNDA SERTİFİKALARINI ALDILAR
5 günlük kamp kapsamında bilgilendirme seminerlerine katılarak üzüm bağında da uygulamalı eğitim alan 31 gence sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Giritligil Otel'de düzenlenen törene Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Sökmen, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Levet Tokay katıldı. Törende konuşan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Sökmen, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın böyle güzel bir projeyi Manisa'da gerçekleştirmesi bizi mutlu etti. Kampımız 5 gün sürdü ve gençlerimiz kamp süresince üzüm yetiştiriciliği hakkında önemli bilgiler edinerek, bağda da uygulamalı eğitim aldılar. Proje sayesinde gençlerimiz bir çok konuda bilinçlendirildi. Kampın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmalarında ardından Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hüseyin Sökmen, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk ve Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Levet Tokay gençlere sertifikalarını verdi. Üzüm yetiştiriciliği hakkında çok faydalı bilgiler öğrendiklerini dile getiren gençler ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim