MASKİ Genel Müdürlüğünden emekli olan Yakup Koç mesajında, "Yaş haddinden dolayı emekliye ayrılmam sebebiyle, 4 Haziran 2014 tarihinde başladığım ve 2 yıl boyunca gururla üstlendiğim Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevimden 22 Ağustos 2016 tarihi itibariyle ayrılıyorum. MASKİ Genel Müdürlüğü'müzün kuruluş ve yapılanma süreci boyunca değerli mesai arkadaşlarımızla birlikte uzun ve meşakkatli bir yol kat ettik. Personel istihdam, mevzuat hazırlama, saha tarama çalışmalarımızın yanında tüm ilçelerimizi MASKİ olarak devraldık. Gelmiş olduğum köklü kurumun da birikimi yardımıyla kısa süre içerisinde alınan kredilerle ilimiz genelinde çevre odaklı çalışmalar yürüttük." dedi.

562 BİN ABONEYE EŞİT HİZMET
"Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı dahilinde 562 bin su abonemize hiçbir ayrım yapmadan, yerindelik ilkesiyle hizmetler sunduk." diyen Koç, "Büyük projelerimize öncelik vererek, ilçelerimizdeki atıksu arıtma tesislerinin işletilmesi çalışmasına başladık. Hayata geçirdiğimiz çevre dostu projelerimizle şehrimizi daha yaşanabilir bir hale getirerek, temiz ve sağlıklı çevreye duyarlı bir kurum olarak büyük ve önemli adımlar attık. İlimiz genelinde mevcut bulunan, ancak işletim maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle çalışır durumda olmayan atıksu arıtma tesislerimizi devreye alarak faaliyete geçirdik. Yine bu tesislerden güncel ihtiyacı karşılayamayacak kadar düşük kapasiteye sahip tesislerimizin yerlerine yenilerini yapmak için işe koyulduk. Şuan Manisa merkez, Soma, Turgutlu ve Gördes'te inşası devam eden atıksu arıtma tesislerimiz mevcut. Yaptığımız çevre dostu yatırımlarımızla, verimli tarım alanlarımıza, derelerimize ve Gediz Nehri'mize bırakılan atıksuların Manisa'mız ve Manisalı vatandaşlarımız için tehlike arz etmesinin önüne geçmek için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Koç mesajının devamında, "Manisa'mızı altyapı sorunlarından arındırmak için, yıllarca ihmal edilmiş, içme suyundan yoksun, kanalizasyon sistemine ihtiyaç duyan mahallelerimize hızla projeler üreterek yatırıma dönüştürdük. Çıkardığımız yol haritaları ışığında geliştirdiğimiz projelerle köyden mahalleye dönüşen yerleşimlerimize kaliteli altyapı hizmeti ulaştırdık. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi olmayan mahallelerimizi 95 Mahalle Projemiz sayesinde yeni şebeke hatlarıyla tanıştırdık. Yakın zamanda geliştirdiğimiz bir diğer proje olan 114 Mahallede 456 Projemizle birlikte de ilimiz genelindeki altyapı yaralarına neşter vurmaya devam ediyoruz. Manisa'mızın 17 ilçesine daha sağlıklı ve temiz içme suyu temin etmek amacıyla su depolarımızı yenileyerek halkımızın tükettiği suların daha güvenli şekilde depolanmasını sağladık. Suyu olmayan ya da su sıkıntısı yaşanan bölgelerimizde yeni sondaj kuyuları açarak vatandaşlarımızı suya kavuşturduk. İçme suyu kalitemizi daha da artırmak adına içme suyu arıtma tesisimizi işletmeye alarak, ihtiyaç duyulan bölgelerde de yenilerini kurmaya başladık. Tüm bu faaliyetlerimizin yanı sıra, özellikle bol yağış alan mevsimlerde su taşkınlarından kaynaklı mağduriyet yaşamaması adına dere ıslahı işlemlerimize hız kazandırarak önlemler aldık. Vatandaşlarımızın, bilhassa da çocuklarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla sulama kanalları ve dere kenarlarında korkuluk çalışmaları gerçekleştirdik. Yine geleceğimiz olan çocuklarımızın, büyüdüklerinde daha bilinçli bireyler olmalarına yardımcı olmak ve su gibi kıymetli bir kaynağın önemini ve tasarruf yöntemlerini anlatan eğitim seminerleri organize ettik. İlkokul 2. Sınıf öğrencileri için hazırlanan renkli slaytlarla yapılan sunumlarla 17 ilçemizdeki okullarımızda eğitimler verdik. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin görevini layıkıyla yerine getirmesi ve hiçbir ayrım gözetmeden herkese eşit hizmet sunması için bütün gayretimizle çalıştık. Bu çalışmalarımız süresince gerek sevgili Manisalılar'dan gerekse değerli basınımızdan her zaman destek gördük." dedi.
Görev yaptığı süre boyunca her konuda desteğini esirgemeyen başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere, tüm Büyükşehir ve MASKİ ailesine teşekkürlerini sunan Koç mesajını şöyle tamamladı:
"MASKİ Genel Müdürü olarak çalıştığım zaman zarfında, kurumum bünyesinde birlikte çalıştığım her kademedeki mesai arkadaşlarıma da gayretleri ve katkıları için teşekkür ediyorum. Genel Müdür olarak atanan Başkan Danışmanımız sevgili Yaşar Coşkun'a da yeni görevinde başarı ve kolaylıklar diliyorum. Bu vesile ile büyük bir aile olduğumuz Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü mensuplarına en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Editör: TE Bilişim