2008 ile 2012 yılları arasında HSYK üyeliği yapan Manisalı hukukçu Ali Suat Ertosun, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın isteğiyle 15 Temmuz sonrası kurulan FETÖ Darbe Girişimi Komisyonu'na dinlenme talebiyle çağırılmıştı.

CHP'li Aytun Çıray yaptığı açıklamada, Ergenekon ve Balyoz davalarının hakim ve savcılarının eski HSYK üyesi Ali Suat Ertosun zamanında atandığını ve bu nedenle Ertosun'un kumpasla ilgili önemli bilgilere sahip olduğunu söylemişti.

Manisa Olay Gazetesi'ne özel açıklama yapan Ertosun, kendisine resmi bir davetin ulaşmadığını ancak çağırıldığı anda gitmeye ve bildiklerini anlatmaya hazır olduğunu söyledi.

"ELİME RESMİ BİR DAVET ULAŞMADI"

Eski HSYK üyesi Ali Suat Ertosun, "Darbe girişimi komisyonuna çağırıldığımı haberleri okurken öğrendim. Bana komisyondan resmi bir davet gelmedi." dedi.

"BİLDİKLERİMİ ANLATIRIM"

Ali Suat Ertosun, bildiklerini anlatmaya hazır olduğunu ifade ederek, "Davet geldiği anda komisyona gider bildiğim her şeyi anlatırım. Bildiklerimi anlatmaya hazırım. Ben bu tür olaylarda kurulan komisyonlara gitmeyi görev olarak sayarım. Komisyona çağırıldığı halde gitmeyen kişilerin olduğunu duyuyorum. Bu bana göre çok yanlış bir şey" diye konuştu.

"KOMİSYONA GİTMEMEK ATATÜRK'E SAYGISIZLIKTIR"

Ertosun, komisyona gitmemenin Atatürk'e saygısızlık olduğunu belirterek şöyle konuştu, "Kişiler komisyona çağırıldığında gitmemezlik edemez. Bu komisyon Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulmuştu. TBMM'yi kuran da Atatürk'tür. TBMM, Atatürk'ün meclisidir. Ben komisyona gitmemeyi Atatürk'e hakaret olarak sayarım. Gitmemek meclise de saygısızlıktır. Resmi davet geldiği gibi komisyona gidip bildiğim her şeyi anlatacağım."


ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim