Manisa Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, obeziteye dikkat çekmek ve toplumu hareketli yaşamaya teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Manolya Meydanı'nda stand açarak, ücret siz olarak vatandaşların kilosunu ve boylarını ölçtü. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü yetkilileri ardından, obezite sınırını aşan veya sınırında olan vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu.


Stand başında açıklama yapan Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay, günümüzde artık obezite rahatsızlığının insan sağlığını tehdit eden en önemli faktörler arasında yer aldığını söyledi.


"ÇOCUKLARIMIZIN YÜZDE 58'İ EGZERSİZ YAPMIYOR''


Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ziya Tay, dünyada artık ölüm nedenleri arasında hareketsizliğinde yer aldığının altını çizerek, obezite rahatsızlığının en önemli sebebinin ise bu olduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ?Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması'nda 6-11 yaş arası çocukların hareketsiz bir yaşam sürdürdüğünün ortaya çıktığını dile getiren Tay, "Obezite eğilimi özellikle çocuklar ve gençlerde alarm verici düzeydedir. Çocukluk çağı obezitesindeki yıllık artış giderek büyümektedir. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırmasına göre 6-11 yaş grubu çocuklarımızın yüzde 58.4'ü düzenli olarak egzersiz yapmamaktadır. Bu yaş grubunda TV, bilgisayar, internet, ev ödevi ve ders çalışma için hareketsiz geçirilen ortalama süre 6 saattir. 6-18 yaş grubu bireylerin yüzde 8.2'si obez, yüzde 14.3'ünün hafif şişman olduğu tespit edilmiştir. Çocukluk çağı obezitesinin önlenmesi yetişkinlikte obezitenin, erken yaşta kronik hastalıkların, yetişkinlikte erken ölüm ve sakatlık riskinin önlenmesi anlamına gelmektedir'' diye konuştu.


Tay, düzenli fiziksel aktivitelerin insanın beden, ruh ve sosyal sağlığına çok büyük olumlu etkilerinin olduğunu belirterek, özellikle standa obezite riski olan vatandaşlara günde yarım saat yürüme egzersizi yapma tavsiyesinde bulundu. Tay, obezite ile mücadele konusuna dikkat çekmek amacıyla etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim