İZMİR'İN Konak ilçesinde yunus ekiplerinin durdukları şüpheli otomobilde, silah, el bombası ve patlayıcı düzeneği çıkması üzerine başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 14 kişiden 9'u tutuklandı.
Geçen cuma akşamı, Basmane semtinde asayiş uygulaması yapan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı yunus ekipleri, şüphe üzerine durdurdukları otomobilde çıkan 4 kişi ile İzmir, İstanbul, Batman, Aydın, Mardin ve Manisa'da gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Savcılık ifadelerinin ardından 14 kişi "Terör örgütü üyesi olmak", "Terör örgütü adına faaliyet yürütmek", "Toplumda infial oluşturacak eylem hazırlığı yapmak", "Patlayıcı ve tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak", "Ruhsatsız silah taşımak" gibi suçlardan tutuklanma talebi ile İzmir 2'nci Sulh Ceza hakimliğine gönderildi.
Araçta yakalanan ve terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı belirlenen "Mervan" kod adlı Sami Ö. ile "Soro" kod adlı E.A. ve Nusaybin Belediyesinde kepçe operatörlüğü yaptığı ve teröristlerin çukur kazma faaliyetlerinde aktif rol aldığı öne sürülen F.Y.'nin yanısıra terör örgütü PKK'nın kuryesi olduğu ve patlayıcı malzemeleri bir gecekondunun kömürlüğüne gömdüğü iddia edilen A.K'nin de aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanırken 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Editör: TE Bilişim