Durumu fark eden şoför, güzergahından çıkarak rahatsızlanan Dağdelen'i otobüsle hastanenin acil servisine kadar götürdü.

Manisa'da oturan hipertansiyon hastası Arzu Dağdelen, geçen pazartesi günü saat 15.30 sıralarında, pazar dönüşü halk otobüsüne bindi. Horozköy- Karaçay yönüne giden otobüsün şoförü Yüksel Demir, bindikten bir süre sonra fenalaşan yolculardan Dağdelen'i fark etti. Bunun üzerine aracı, Şeyh Fenari Durağı'na yanaştırdı. Demir, Dağdelen'in bilincinin yerinde olmadığını görünce, baygın haldeki kadını hastaneye götürmek için güzergahını değiştirdi. Şoför Yüksel Demir, otobüsü Manisa Merkez Efendi Hastanesi Acil Servisi önüne kadar götürerek, Dağdelen'i sağlık çalışanlarına teslim etti. Otobüsün içerisinde tekerlekli sandalye ile alınan Dağdelen, tedavisinin ardından taburcu edildi. Demir'in bu örnek davranışı, diğer yolcular tarafından da takdirle karşılandı. Dağdelen'in hastaneye getirildiği o anlar acil servisteki güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi. Otobüs şoförlerine son günlerde yapılan saldırıları hatırlatıp, bunları kınayan Yüksel Demir, şöyle konuştu:

"Horozköy'den Karaçay'a giderken otobüste bir yolcunun fenalaştığını fark ettim. Yolda otobüsü durdurup, kadına yardım ettim. Güzergah dışına çıkmamız yasak olmasına rağmen, Merkez Efendi Devlet Hastanesi aciline kadar götürüp, yetkililere teslim ettim. Diğer yolcuların tepkisi de güzeldi. Herkesin 'Allah razı olsun' dediğini duydum."

Editör: TE Bilişim