GEÇTİĞİMİZ günlerde yapılan Manisa Barosu'nun Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda Ali Arslan ve Ümit Rona başkanlık yarışına girmişti. Arslan, oy kullanan 674 avukattan 395'ini kendisine bağlayarak güven tazelemiş ve yeniden Manisa Barosu Başkanı seçilmişti.
Ali Arslan, Manisa Adliyesi Konferans Salonu'nda avukatlarla birlikte düzenlenen törenle mazbatasını alarak resmen görevine başlamış oldu.


"ADALETE İHTİYACIMIZ VAR"

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan mazbata töreni esnasında yaptığı açıklamada, bu hassas dönemlerde adaletin bir kez daha önemine vurgu yaptı. Arslan, "Türkiye'de hukuka güven azaldı. Bu hassas süreç içerisinde adalet duygusunun önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Yargıdaki aksaklıklar bir an önce giderilmeli ve hukukun eksiklik işlemesi sağlanmalı." dedi.

"HAKİM VE SAVCI KADROLARI DOLDURULMALI"

15 Temmuz Darbe Girişimi ardından yargıda devam eden Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) operasyonlarına değinen Baro Başkanı Ali Arslan, "Darbe girişimi ardından tüm Türkiye'de yargıya yönelik ciddi operasyonlar düzenlendi. Binlerce hakim ve savcı görevden alındı. Yerine atanan isimler aylardır görevlerine başlayamadı. Bu da yargılama ve dava süreçlerinde ciddi aksaklıklar doğuruyor. Bu sorunun acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mazbata töreni son buldu.
Editör: TE Bilişim