Manisa'da TEOG Sınavları başarıyla gerçekleştirildi. İl genelinde 306 salonda yapılan sınavda 18 bin 485 8'inci sınıf öğrencisi ter döktü. Bugün gerçekleştirilen sınavlar saat 09.00'da başladı. Öğrenciler ilk olarak ortak sınavlarda Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını yanıtladı. 20'şer sorunun sorulduğu sınavlarda öğrencilere 40'ar dakika verildi.
Yarın ise öğrenciler Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınav olacak. Yarınki sınavlarda da her ders için 20'şer soru sorulacak ve 40'ar dakika verilecek.
TEOG Sınavı'na giren öğrencilere başarılar dileyen Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Manisa'da 18 bin 485 öğrencimiz 306 salonda sınava giriyorlar. Manisamızda herhangi bir sıkıntımız yok. 24 Kasım'da da devam edecek. Kazasız belasız bir şekilde sınavların geçmesini temenni ediyoruz. Tüm arkadaşlarımız ve ekibimiz görevlerinin başında. Öğrencilerimiz sıkıntısız ve problemsiz bir şekilde sınavlarına girmelerini ve sınavlarından başarıyla çıkmaları için her türlü tedbirler alındı. Bu arada velilerimiz de ciddi anlamda dışarıda merakla bekliyorlar. Biz öğrencilerimizin sıradan bir sınavmış gibi davranmalarını arzu ediyoruz. Velilerimizin de aynı şekilde davranmalarını istiyoruz. Düşünün bugün Türkçe dersinin 3'üncü sınavıymış gibi kabul etmelerini ve çok fazla çocuklarımızı strese sokmadan, sıkıntıya sokmadan bu sınavların sanki hayatın sonuymuş gibi kabul etmemelerini özellikle istiyoruz. Çünkü telafisi var. Tabi ki çocuklar bizim için her şeyden daha değerli, her şeyden daha önemlidir" dedi.
Editör: TE Bilişim