MANİSA Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında Tarım Kredi Kooperatiflerine üye olan hayvan yetiştiricileri, veteriner hekimliği hizmetlerini, nakit para ödemeden alabilecekler.
Manisa Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Birliği arasında protokol imzalandı. Protokol töreninde, Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun, Manisa Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, İzmir Bölge Birliğinde görevli veteriner hekimler ve Manisa Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Yapılan protokole göre Tarım Kredi Kooperatiflerine üye olan hayvan yetiştiricileri, veteriner hekimliği hizmetlerini, nakit para ödemeden alabilecekler. Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun protokol töreninde yaptığı açıklamada, "Hayvancılık yapmakta olan kooperatif üyelerimiz artık veteriner hekimlik hizmetlerini ödeme kaygısı olmadan alabileceklerdir. Üyelerimiz, bağlı bulundukları kooperatifte bulunan kredibilitesi kapsamında hekimlik hizmetlerinden yararlanarak vadeli bir şekilde ücretlerini ödeyebilecekler. Böylece, bilhassa tarımsal gelirlerin azaldığı dönemlerde ödeme güçlüğü çeken yetiştiricilerimiz için avantajlı bir durum ortaya çıkacaktır" dedi.
Manisa Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız ise veterinerlik hizmetlerinde artık ödeme güçlüğü çekilmeyeceğini belirterek, "Gerek hasta hayvanların tedavileri, gerekse suni tohumlama faaliyetleri gibi hizmetler, hayvan yetiştiricilerinin her an ödeme yapmasını gerektiren, ödeme güçlüğü çekilen dönemlerde de yetiştiricileri çok sıkıntıya sokan problemlere neden olmaktaydı. Ancak, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Birliği ile yapılan bu protokol ile, Manisa ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren veteriner hekimler hasta hayvan muayenesi, suni tohumlama, ilaç ve sarf giderlerini direk olarak yetiştiriciden almak yerine bir İşlem Fişi imzalatarak Tarım Kredi Kooperatifinden alabilecekler. Bu durum hem veteriner hekimin ücretlerini tahsil edebilme konusunda faydalı olacak, hem de yetiştirici için ödeme kolaylığı sağlayacak, bu sayede de hayvancılığın gelişmesinde katkı sunacaktır. Tüm yetiştiricilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim