Vali Güvençer ziyarette Yeşilay'ın önemli bir misyonu üstlendiğini belirterek, "Yeşilay, kamu yararına çalışan dernekler statüsünde çok fazla tanıdığımız Kızılay kadar, belki ondan daha önemli fonksiyon icra eden bir derneğimiz." dedi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Yeşilay Manisa Şubesi de Vali Güvençer'i ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerini iletti hem de Yeşilay hakkında bilgi verdi. Yeşilay Manisa Şube Başkanı Berk Mersinli ziyarette yaptığı konuşmada Vali Güvençer'e Manisa'daki görevinin hayırlı olmasını dileyerek şube hakkında bilgi verdi. Mersinli, "Yeşilay Manisa şubesi olarak yaklaşık bir yıl kadar önce genel merkezden yetkimizi aldık, kongremizi yaptık, çalışmalarımıza başladık. Hafta sonu Yeşilay'ın üçüncü istişare şuramızı İstanbul'da yaptık. Kamu yararına bir derneğiz. Devletimizin, milletimizin desteğini arkamızda hissediyoruz. Yeşilay, 96 yıllık bir dernek ve cemiyet. Başlangıcımızı hayırlı ve sağlıklı yaptık. Ülkemizde atlattığımız sıkıntılardan sonra Manisa'mızda bağımlılıkla mücadele konusunda, Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimi programımız altında güzel çalışmalar yapacağız. Manisa'mıza hoş geldiniz. Güzel hizmetler yapacağınıza inanıyoruz." dedi.
Vali Mustafa Hakan Güvençer de ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Yeşilay Derneğimize, Dernek Başkanımız ve yönetim kurulu şahsında teşekkür ediyorum. Bakanlar Kurulu Kararıyla kamu yararına çalışan dernekler statüsünde çok fazla tanıdığımız Kızılay kadar, belki ondan daha önemli fonksiyon icra eden bir derneğimiz. Onlarla birlikte Manisa'da ortak bir çalışmanın içerisinde olmak Valilik için de bir mutluluk vesilesi olacaktır. Kızılay malum daha çok maddi afetlerle ilgili, Yeşilay ise bağımlılığın yarattığı afetlerin, bazen sonuçları çok daha ağır olan hadiselerle ilgili. Maddi hasarlar zor da olsa belki bir şekilde telafi edilebiliyor, tolere edilebiliyor, giderilebiliyor. Bazı bağımlılıkların yarattığı hasarı sonrasında telafi etmek, maddi hasarları tolere etmekten çok çok daha zor, bazen de imkansız. Bu anlamda Yeşilay'ın ilgili olduğu alan son derece önemli. 15 Temmuz'da yaşadığımız zihni ve kalbi bağlılık değil, bağımlılık var ki o bağımlılığın oluşturduğu tahribatın yansımalarını toplum olarak hep birlikte çok acı tecrübe ettik. Toplum olarak her türlü bağımlılığa, bağımlılık yapan madde ve ideolojilere karşı duyarlılığımızı en üst seviyede tutmak, bu anlamda emeklerimizi paylaşmak, birleştirmek zorundayız. Yeşilay Derneğimize, Manisa Şubemize, Genel Merkezimize çalışmalarından başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

ZİHİNSEL ENGELLİLERİN SORUNLARINI ANLATTILAR
Yeşilay Yönetim Kurulu ziyareti ardından Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Fehiman Karakaş ve Yönetimi ile Manisa Özel Huzurevi Vakfı Başkanı Ayşe Soyer ve Başkan Yardımcısı Nur Doğan Taygon da Vali Güvençer'i ziyaret etti.
Manisa Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Fehiman Karakaş Vali Güvençer'e hoş geldin ziyaretinde bulunduklarını belirterek, ziyaret sırasında dernekleri ve zihinsel engelli çocukların sorunları hakkında Vali Güvençer'e bilgi verdi.
Ziyaretler nedeniyle teşekkür eden Vali Güvençer de sorunları görüşerek ve elbirliği ile çalışarak çözeceklerini bildirdi.
Editör: TE Bilişim