Şehrin geleceği kadar geçmişine de önem veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentte tarihi dokuyu korumak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Tarihi Sosyal ve Kültürel Projeler Şube Müdürlüğü, mülkiyeti vakıflara ait olan 1595 yılı ile 1602 yılı arasında inşa edildiği düşünülen Halime Hatun İmareti, Han ve Çeşmelerinin restorasyon projelerini hazırladı. Projenin İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden onayı alındı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalanması halinde uygulaması da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak, kent turizminin hizmetine sunulacak.

"GELECEK KUŞAKLARA TAŞIMAK İSTİYORUZ"
Atalarımızdan kalan tarihi birçok yapının yıkılıp harabeye dönüşmemesi ve kuşaktan kuşağa taşınması için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde birçok eseri gün yüzüne çıkardıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Kentteki tarihi eserlere sahip çıkarak yarınlara aktarmak bizim görevimiz. Bu kapsamda Gölmarmara ilçemizde 16 yüzyıl sonlarında inşa edildiği düşünülen Gölmarmara Halime Hatun İmareti, Han ve Çeşmesinin restorasyonunu üstlenerek gelecek nesillere bırakmak istiyoruz" dedi.

KENT TURİZMİNİN HİZMETİNE SUNULACAK
Halime Hatun İmareti, Han ve Çeşmelerinin tarihi yapısı hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, "Halime Hatun Külliyesinin bir parçası olan Halime Hatun İmaretinden günümüze dört kubbeli mekan ulaşabilmiştir. Vakfiyede on iki ocaklı bir han olduğu bahsedilirken günümüzde imarete bitişik iki katlı yapı 19. yy sonlarında onarılmış ve okul olarak yeniden düzenlenmiştir. Manisa tarihi yapısı yansıtan bu eserde inşallah restorasyon projesiyle yeniden can bulacak ve kent turizminin hizmetine sunulacak" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim