Basın toplantısına Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin (ŞEKAME) hayata geçireceği Hünerli Eller Pazarı projesinin Şehzadeler ilçesine ekonomik anlamda katkılar sağlayacağını ifade eden Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, "Aktif bir kadın meclisimiz var. Kendilerini kutluyorum. Kadın meclisimizin ‘Hünerli Eller Pazarı' projesi bizim yürütme kurulumuza sunulduğunu da bizler olumlu karşıladık. 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde konuda karar alındı. Bu konuda kent konseyimize göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Projemizin temel amacı, Şehzadeler ilçemizde yaşayan sosyal hayatın içerisine katmak ve hünerli elleri ile hazırlamış oldukları ürünleri vatandaşlarımız ile buluşturmak. Bu vesile ile hem aile bütçesine hem de Şehzadeler'in ekonomisine bir katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Necip Fazıl Kısakürek'in de dediği gibi ‘Dev gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.' Bizler de, sizlerde Şehzadeler Belediyesinin tüm personelleri olarak Şehzadeler ilçesinde güzel eserler bırakabilmek için karıncalar gibi çalışıyoruz. Bizlere göstermiş olduğunuz ilgiden dolay tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.
Hünerli Eller Pazarı projesiyle Şehzadeler ilçesindeki kadınların iş hayatına katılımlarını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Yeni bir projemizi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizin adı ‘Hünerli Eller Pazarı' projesi. Bu projenin amacı Şehzadeler ilçesinde çalışan kadın sayısını arttırarak kadınların iş hayatında söz sahibi olmasına katkıda bulunmak, yeni istihdam alanlarının yaratılmasını teşvik etmek, kadınların ekonomiye katılmalarını arttırmak ve girişimci yönlerini desteklemek, kadınların iş kurmalarını sağlayarak, sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmelerini sağlamak. Kadınların aile ekonomisine destek olmalarını sağlamak ve kadınların ürettiği ürünlerin değerlendirilmesini sağlamak ve üretim kapasitelerini arttırmaktır" dedi.
"EL EMEKLERİ HÜNERLİ ELLER PAZARINDA SATILACAK"
Hünerli Eller Pazarı projesinin hayata geçmesiyle birlikte üretilen ürünlerin öncelikli olarak Bedesten Meydanı'nda satışa sunulacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Kadınlarımızın el emeğiyle yaptığı her türlü ürünün satıldığı kadın ürünleri pazarı, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile bedesten meydanında haftada bir gün kurulacak olan portatif stantlardan oluşacaktır. Pazar yeri dönemsel olarak Bedesten Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Manolya Meydanı veya semt pazarları, festival alanları gibi yerlerde faaliyet gösterebilir. Kadın ürünleri pazarında kurulan yaklaşık 10 tezgâhta Kadınlar tarafından üretilen aksesuar, giyim, ev tekstili takı, örgü, gıda, yemek ve oyuncak gibi birçok ürünün satışı yapılacaktır. Bu konu kadın seçmenlerimiz tarafından sürekli olarak dile getirilen bir konuydu. Kadınlarımız ürettikleri ürünlerin pazarlana bileceği satışının yapılabileceği bir pazaryeri istiyorlardı. Yine aynı şekilde vatandaşlarımız da el emeği göz nuru olan bu ürünlerin alışverişinin yapılabileceği yereler noktasında bizlerden talepte bulunuyorlardı. Bu projemiz ile bunu hayata geçirmiş oluyoruz. Ben bu konuda Kent Konseyi Başkanımız Sayın Nejat Arusan'a, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanımız Seher Taydaş ve yönetimine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
"BAŞVURULARDA SON GÜN 30 KASIM"
Proje kapsamında kurulacak olan pazarda yer almak isteyen kadınların 16 - 30 Kasım tarihleri arasında Kent Konseyi'ne müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Çelik, "Bu projemiz Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde olgunlaştırılmış ve tarafımıza iletilmiştir. Biz de böyle bir projeye sıcak baktığımız için ve projelerimiz arasında yer olduğu için bizde bu çalışmaya hemen start verdik. Bu gün de bu projemizi Şehzadeler halkıyla ve Manisa'lı hemşerilerimiz ile paylaşıyoruz. İnşallah artık kadınlarımızın el emeği göz nuru emekleri haftanın belli günlerinde belirlenen yerlerde satışa sunulacak ve kadınlarımız iş hayatının içerisinde daha fazla yer almış olacaktır. Hünerli Eller Pazar Yeri projemiz hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı. Hünerli Eller Pazar Yeri projesinde yer almak isteyen kadınları 16 Kasım - 30 Kasım tarihleri arasında kent konseyine müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Çelik, başvuruların ardından Pazar yerinin açılacağını söyledi.
"POZİTİF AYRIMCILIĞI YAŞIYORUZ"
Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'ten her anlamda destek gördüklerini ifade eden ŞEKAME Başkanı Seher Taydaş, "Kadınlarımız için yapmış olduğumuz bu projemize destek oldukları için Şehzadeler Kent Konseyi Kadın Meclisi yürütme kurulumuz adına ben öncelikle Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik' e ve Kent Konseyi Başkanımız Nejat Arusan' a çok teşekkür ediyorum. Bizler Sayın Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi pozitif ayrımcılığı görüyor ve yaşıyoruz. Onları bizlere destek oldukları sürece inşallah çok daha güzel projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.
Editör: TE Bilişim