Dairelerin ve ödeme planlarının belirleneceği şerefiyeli-maliyetli kura çekimi 23 Kasım Çarşamba Günü yapılacak.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin en prestijli 3. büyük projesi olarak gösterilen Akgedik Yunuskent Projesi'nin 1.101 konutluk ilk etabında konutlar hızla yükselirken;. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Çerçi'ye incelemede Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ve Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş eşlik etti. Örnek daireyi gezen Belediye Başkanı Çerçi, altyapı çalışmalarını yerinde inceledi, bağlantı yollarını gezdi. İlk etapta kendilerine ev çıkan hak sahiplerinin merakla beklediği şerefiyeli-maliyetli kura tarihini de açıklayan Başkan Çerçi, kuraların 23 Kasım Çarşamba Günü çekileceğini müjdeledi.

2. KURA 23 KASIM'DA

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi açıklamasında, "Akgedik toplu konut bölgesinde imar, inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bizler de çalışmaları yerinde görelim, bağlantı yolları altyapı çalışmalarımızı inceleyelim istedik. Kasım ayının 23'ünde daha önce halk sahiplikleri belli olan konutlar için yeni bir kura çekeceğiz. Hak sahipleri hangi dairede oturacaklarını öğrenecekler. Bununla birlikte ön peşinatlar ve ödeme planı da belirlenecek. Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yol ve çevre düzenlemesi, sosyal donatı alanlarının oluşturulması için hummalı bir çalışma var. Nasipse 2017 yılının Eylül ayında evlerimizi sahiplerine teslim edeceğiz. Burada yeni bir şehir kuruluyor. Altyapıyla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Biz burada sadece konut yapmıyoruz. Doğalgazından, telekomünikasyona, elektriğinden arıtmasına kadar tüm çalışmalar sürüyor. Bütün ilgili firmalarla görüşüldü. Bağlantı yolları da açılmaya başlandı. Önümüzdeki yıla kadar bunların da tamamlandığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

2. ETAP İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Merakla beklenen 2. Etap çalışmalarına ilişkin de açıklamada bulunan Başkan Çerçi, bir değişiklik olmazsa Aralık ayından itibaren talepleri kabul etmeye başlayacaklarını söyledi. Başkan Mehmet Çerçi, 2. Etabın yaklaşık 1.484 konuttan oluşacağını ifade ederek, "Vatandaşımız 2 ve 3. Etabı merak ediyor. 2. Etap için ihale çalışmaları belirli bir noktaya geldi. 1.484 konutluk bir çalışma. Bunun duyurularını yapacak vatandaşlarımızın taleplerini toplayacağız. İlk etapta 8 bin 300 vatandaşımız ön peşinat yatırıp konut talep etti. Bunun 1.101 adedini karşılayabilmiştik. 2. Etap daha büyük olacak. Toplu Konut İdaresi ihaleye çok yakın bir zamanda çıkacak. Bunların duyurusunu yapıp talepleri almaya başlayacağız. Aralık ayı gibi talepleri almaya başlayacağız" dedi.

YENİ KONUT ALANLARI KURULACAK

Belediye Başkanı Çerçi sözlerini şöyle tamamladı: "Burada yeni bir yaşam alanı, şehir kuruluyor. Organize Sanayi Bölgesi'ne 1.5 kilometre uzaklıkta. Bölgeyle ilgili daha başka çalışmalarımız da var. Planlama çalışmalarımızı yapıyoruz. Yunusemre, TOKİ'yle, devletimizin imkânlarıyla yeni şehir, sanayi ve konut alanlarına kavuşacaktır"

ÖDEME TAKVİMİ BELİRLENECEK

Konuya ilişkin açıklamada bulunan çalışmalardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise sürecin önemine atıfta bulunarak şunları söyledi: "Akgedik Toplu Konu alanının tümünde ve ihalesi yapılan 1. Etap kapsamında tüm çalışmalar planlanan takvimin önünde gidiyor. Gerek inşaatların yapımı gerekse tüm altyapı çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğümüz, çalışmalarına zaman kaybetmeden ivedilikle başladı. Birinci etabın 2. kurası ve Aralık ayında başlayacak 2. etabın ilk müracaat taleplerini almak için çalışmalarımızı tamamladık. Kuranın en önemli kısmı hak sahipleri ön peşinatı, aylık taksidini yani ödeme planını öğrenecek. Kuradan sonra hazırlanan örnek daireler Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü'nün organizasyonuyla belirli bir plan dahilinde 23 Kasım'dan sonra gezilebilecek. Bunun duyurusunu da kısa sürede Yunusemre Belediyesi'nin resmi web sitesi olan www.yunusemre.bel.tr adresinden yapacağız. Konuya ilişkin bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 444 62 09 no'lu çağrı merkezimizi ve Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğümüzün (0236) 246 83 92 no'lu telefonunu arayabilirler"

YUNUSKENT HAKKINDA

119 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk etap projesinde 900 adet 2+1, 201 adet 3+1 konut tipinden oluşan toplam 1101 (bin yüz bir) konut, 39 ticari alan, 1 cami, 1035 (bin otuz beş) araçlık otopark, 55 araçlık engelli otoparkı, 1 çocuk oyun parkı, 1 adet tenis kortu, birer adet futbol ve basketbol sahası, 1 adet açık spor tesisi, 1 meydan ve kent parkı bulunuyor. Projenin en geç 2017 yılı eylül ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 1 milyon 550 bin metrekare alan üzerine kurulacak Akgedik'te 5 bin 500 konut, 20 eğitim kurumu, 2 sağlık kuruluşu 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi, 7 kent meydanı ve pek çok yatırım hayat bulacak.

Editör: TE Bilişim