Ramazan ayı nedeniyle, kaybolmaya yüz tutan Zimem Defteri geleneğini hatırlatan Öztürk, "Bu topraklarda Ramazan ayı gelince zenginler tebdil-i kıyafet dolaşarak esnaftan Zimem Defteri denilen borç defterlerini satın alırlar, yoksulların borçlarını kapatırlardı." dedi.
İstanbul'da gerçekleşen MÜSİAD Geleneksel iftar programında MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a orijinal Zimem Defteri takdim edildiğini belirten Öztürk, "Ne zengin kime yardım ettiğini, ne fakir kimin yardım ettiğini bilirdi. Zenginin mağrur olmadan vermesini, fakirin mahcup olmadan almasını sağlayan Zimem Defteri adetimiz asıl zenginliğin gönülde olduğunu ne güzel anlatıyor. Zimem Defteri almak kadar güzel bir yatırım anlayışı olabilir mi?" ifadesini kullandı.
Dünyada gelir dengesinin tesisi için Zimem Defteri gibi uygulamaların yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan Öztürk, Şair Sezai Karakoç'un ‘Sen doğu olursan güneş sana gelecektir, sen kuşluk olursan kuş sende ötecektir.' mısralarını paylaşarak, "Türkiye'nin doğu olduğunu gösterme vaktidir.
Dünyaya başka bir düzenin mümkün olduğunu gösterme zamanıdır. Yapmaya çalıştığımız budur. Geleneğimiz ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla yeni bir hikaye yazma zamanıdır. Türkiye'nin ekonomik büyüme, toplumsal kalkınma, teknolojik ilerleme gibi meselelere kendi kimliği ve üslubu doğrultusunda bir istikamet çizmesinin vakti gelmiştir." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim