Manisa'da yaşayan 69 yaşındaki C.K ve 62 yaşındaki H.U'nun oğulları Güldal K., 1994 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde eğitim görürken terör örgütü PKK'ya katıldı. Acılı aile 22 yıldır oğullarını ararken, PKK'nın çocuklarını kandırdığını söyledi. Aile, çocuklarını geri getirmek için yurtdışındaki HDP bürolarına gittiklerini ve kendilerine oğullarının Kandil'de olduğunu öğrendiğini belirtti.
Emekli öğretmen baba C.K, 22 yıldır kayıp olan oğlunun Diyarbakır'da yaşadıklarını anlattı. Baba C.K, "Güldal 1992 yılında Dicle Üniversitesi'nin 2 yıllık muhasebe bölümünü kazanıp Manisa'dan Diyarbakır'a gitti. O dönemler siyasi çatışmaların en yoğun olduğu zamanlardı. Ben burada öğretmen olarak görevliydim. 1992-1993 eğitim öğretim yılında Diyarbakır'dan beni aradılar. ‘Oğlunuz gözetim altında tutuluyor' dediler. Apar topar Diyarbakır'a gittim. Oğlum orada eylemlere karışmış, gözaltına alınmış. Oğlumu emniyetten almaya çalıştım ama soruşturma devam ediyordu. Sonra da Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne sevk etmişler. 24 gün boyunca gözaltında tutmuşlardı. Mahkemede serbest bırakıldı. Bu olay yaşandıktan sonra oğlumu Manisa'ya getirdim, okula göndermedim. Çalışır tekrar sınava girersin dedim. Bir süre burada bir elektronik mağazasında çalıştı, daha sonra Kuşadası'nda çalışmaya gitti. Meğer Diyarbakır'a geri dönmek için para biriktiriyormuş" dedi.
"OĞLUN PKK'YA KATILDI" DEDİLER
Oğlunun üniversite kayıt yenilemek için Diyarbakır'a gittiğini ve bir daha geri dönmediğini belirten C.K, "Biz onu olaylara karışmasın diye üniversiteye göndermediğimiz zamanda 3 dersten kalmıştı. Bir gün gelip bana Dicle Üniversitesi'ne kayıt yenilemeye gideceğini söyledi. Tekrar onların arasına karışacağını anladım ve gitmesine izin vermedim ama tutamadım. ‘Bir daha o işlere karışmam' dedi, Diyarbakır'a gitti. O gittikten sonra uzun bir zaman haber vermesini bekledim. Haber gelmedi. O sırada işimden izin alıp Diyarbakır'a gidip oğlumu alacaktım. O beni aradı, ‘arkadaşımla birlikte Manisa'ya geliyorum' dedi. Oğlumdan son haber alışım oydu. Bir daha da ne aradı, ne sordu. 22 yıldır kendisinden bir kere bile haber alamadım. Bu eli kanlı terör örgütü oğlumun başını yediler." diye konuştu.
"OĞLUMU KANDIRDILAR"
PKK'nın oğullarını kandırarak dağa götürdüğünü iddia eden baba, "Beni arayıp Manisa'ya geliyorum dedikten bir hafta sonra birisi bana telefon etti. ‘Çocuklar yanınıza gelecekti, gelmedi mi' diye sordu. Ben yanımıza gelmediklerini söyledim. Arayan benim oğlumun arkadaşının babasıymış. Kendisi konuyu araştıracağını söyleyip telefonu kapattı. O kişi beni bir hafta sonra yine aradı. ‘Kuzey Irak'a PKK'nın yanına gitmişler, durumları iyi, merak etme. Örgüte katıldılar' deyip telefonu kapattı. Bu işin sonunun böyle olacağı belliydi. Durduramadım, engel olamadım. En genç çağlarındaydı. Hemen emniyete kayıp başvurusunda bulundum ve oğlumu aramaya başladım. 2 ay sonra beni arayan numaraya geri döndüm. Telefonu açtılar ve konuştuğum kişinin kendileri olmadığını söylediler. Muhtemelen korktular. Bu örgüt benim oğlumu kandırdı. Aklına girdiler, kanına girdiler. Gencecik çocuktu benim oğlum. Böyle bir örgüte bulaşacak bir çocuk asla değildi." dedi.
AVRUPA'DAKİ HDP BÜROLARI ‘OĞLUN KANDİL'DE' DEMİŞ!
22 yıldır kayıp olan Güldal K.'nin annesi H.K, oğlunu aramak için Avrupa'daki HDP bürolarına gittiğini ve bu kişilerden hesap sorduğunu anlattı. H.K, "Ne bir telefon, ne bir haber iletti. 22 yıldır oğlum yok. Üniversiteye gittiğinde 1 sene yurtta kaldı, ikinci sene eve çıktı. Eve çıktığı zaman da ortadan kayboldu. Ben oğlumu bu pisliklerden kurtarmak için Avrupa'ya da gittim. Orada oğlumu aradım. Ben onu aramak için bir daire parası harcadım. Almanya'da HDP'nin bürosuna gittim. Oğlumu kandırıp dağa çıkardığınız gibi geri getirin dedim. Hesap sordum. Bana oğlun Kandil'dedir, git orda ara dediler. Fransa'da da onların derneklerine gittim. Tek tek sorular sordular. Hepsine cevap verdim. Ne istiyorsanız vereceğim, yeter ki oğlumu geri getirin dedim. Kandil'e git orda ara dediler. Ben Kandil'e nasıl gideyim? Bunlar oğlumu bataklığa sürüklediler." şeklinde konuştu.
"ÖLÜSÜNÜ BULSAM SEVİNECEĞİM"
Anne H.K, oğlunun ölü ya da diri bir haberini almak istediğini söyleyerek, "Hala daha oğlumu arıyorum. Kalabalık bir yere gittiğimde gözlerim oğlumu arıyor. Artık sağ olmasını geçtim. Ümidi kestim. Ölüsünü arıyorum. Bir dikili taşı olsun. Ölüsünü bile bulsam sevinecek durumdayım." ifadelerini kullandı.
Öte yandan Güldal K. hakkında daimi arama kararı olduğu öğrenildi.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim