Türk Hukuk Enstitüsü Derneği Manisa Şubesi Başkanı Avukat Güldane Dörtbudak, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği olay ile ilgili soruşturmada 132 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi. Manisa Adliye girişinde yönetimi ile birlikte basın açıklaması yapan şubesi başkanı avukat Güldane Dörtbudak, sorumluluk sahiplerine istifa çağrısında bulundu.

Türk Hukuk Enstitüsü Derneği Manisa Şubesi Başkanı Avukat Güldane Dörtbudak, yaptığı açıklama ile Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği olay ile ilgili soruşturmada ihmalleri bulunduğu, arama faaliyetlerini geciktirdikleri ve delilleri kararttıkları iddiasıyla haklarında açılan soruşturmada 132 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi. Manisa Adliye girişinde yönetimi ile birlikte basın açıklaması yapan şubesi başkanı avukat Güldane Dörtbudak, sorumluluk sahiplerine istifa çağrısında bulundu.
İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDU
Avukat Güldane Dörtbudak, "Açılan soruşturmada 132 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilmesi başta merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi, Yüce Türk Milletinin, sevenlerinin ve dava arkadaşlarının vicdanlarını rahatsız etmiştir. Bu elim kaza sonrası müdahalede ihmali bulunan herkesin hem siyasi erk, hem de sorumluluk makamında olanların hukuk önünde hesap vermeleri gerekmektedir. Millet vicdanının rahatlaması etkin bir soruşturma ve akıllarda soru işareti bırakmayan şeffaf bir yargılamayla mümkündür. Aradan geçen bunca zamana rağmen yılan hikâyesine döndürülen soruşturma sürecinde sorumluluk taşıyan herkes hukuk önünde hesap vermelidir. Merhum Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin ardından, 112 acil servise gelen çağrıya rağmen kaza bölgesine 48 saat sonra ulaşılmış olmasında ihmal olmaması mümkün değildir. Bu süreci takip eden, yöneten ve ihmalleri aşikar olan siyasilerin ve ya kamu görevlilerinin en azından istifa etme erdemini göstermeleri beklenirdi. Maalesef ülkemizde kamuoyunda infiale neden olacak kadar ihmal zincirleriyle dolu olayların hiç birinde istifa etme erdemini gösteren ne bir kamu görevlisi ne de bir siyasi çıkmaması düşündürücüdür" dedi.
"SUÇLULAR CEZASIZ KALMAKTADIR"
Avukat Güldane Dörtbudak, şöyle devam etti: "Ülkemizde son zamanlarda artan terör eylemlerine rağmen hiçbir kamu görevlisi sorumluluğunu almamakta, Ankara, İstanbul gibi şehirlerimizin tamamında patlayan bombalar nedeni ile şehit olan vatandaşlarımızın vefatlarına tesadüf gözü ile bakılmaktadır. Görevini ihmal eden gereği gibi yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında ne idari merciiler ne de yasal merciiler tarafından hiçbir yasal işlem yapılmamaktadır. Nitekim bu davada da olduğu gibi yargıya taşınan süreçlerde de maalesef benzer sonuçlar yaşanmaktadır. Görünen o ki ülkemizde artık vatandaşlarımızın hayatı pamuk ipliğine bağlı devam etmekte suçlular cezasız kalmaktadır. Hukukçular olarak, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçecek olan bu menfur olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Unutulmamalıdır ki; adalet hepimize lazımdır."
Editör: TE Bilişim