Özel Haber: Eren EKİNCİ

1 Kasım seçimleri sonrasında CHP'de genel başkan değişikliği sesleri yükseldi. Geçtiğimiz gün, aralarında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de bulunduğu Ege Bölgesi'ndeki CHP'li 26 Milletvekili, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıklarken CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Kılıçdaroğlu'na desteğini sunmadı. Siyasi kulislerde konuşulana göre Nurlu'nun, Genel Başkan adaylarından CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi desteklediği öğrenilirken, Nurlu ise  CHP'de parti içi demokrasınin işlediğini söyledi.

CHP'li Vekil Nurlu'nun tercihi Kılıçdaroğlu değil
Genel seçimde hedeflediği iktidara ulaşamayan CHP'de, seçim sonucunu genel başkanın performansına bağlayanlar değişimi şart koşarak, genel başkanlığa talip oldu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran genel başkan adaylığını açıkladı. CHP'nin Egeli milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Destek veren vekiller arasında CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu'nun olmaması gözlerden kaçmadı. Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Nurlu, açıklamasında adaylar arasından değerlendirme yapacağını belirtti.

"ADAYLARI ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DEĞERLENDİRECEĞİZ"
TBMM 26'ıncı dönem Milletvekili olan Mazlum Nurlu, Manisa Adalet Sarayı'nda gerçekleştirilen mazbata töreni sonrasında sorularımızı yanıtladı. Geçtiğimiz gün, aralarında CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de aralarında bulunduğu Ege Bölgesi'ndeki CHP'li 26 Milletvekili mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini sunarken Manisa'nın bir diğer Milletvekili Mazlum Nurlu, Kılıçdaroğlu'na destek vermedi. Nurlu, Kılıçdaroğlu yerine kimi genel başkan olarak görüyorsunuz sorusuna, ‘Önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz' diye yanıtlarken, CHP'de genel başkanlık için parti içi demokrasinin işlediğini belirtti. Nurlu'nun açıklamaları şu şekilde: "Evet, 26 milletvekili arasında benim ismim yoktu. Bu süreçte herkes aday olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi'nde parti içi demokrasi çalışıyor. Adaylar konusunda da önümüzdeki süreçte değerlendirmemizi yapacağız" diye konuştu.

Nurlu'nun, Genel Başkan adayı kulislerde konuşulana göre, CHP'deki parti içi muhalefette en çok öne çıkan isim olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce olarak anılıyor.
Editör: TE Bilişim