Manisa'da 2004-2005 yıllarında taşınmaz kültür varlıkları kapsamında restore edilen taş fabrikanın hemen yanında 1800'lü yıllarda yapılan yaralı han ile arasındaki 1400'lü yıllarda Saray-ı Amirenin Sübyan Hamamı olarak kullanılan temellerin üzerine 42 odalı Giritligil Oteli, arkasına da kahvaltı salonu ve kafe yapıldı. Otel ve kafenin bugün yapılan açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, otelin sahipleri Ercüment Giritligil ve damadı Taner Balatlı, ilçe belediye başkanları ve Manisalılar katıldı.


Giritligil otel kompleksinin ortaklarından Taner Balatlı 42 odalı otel komplekslerinde taşınmaz kültür varlıklarının hayat bulduğunu belirterek, "Manisa'ya çok önemli bir eser kazandırdık. Manisa'ya gelenler tarihle iç içe yaşayacak" dedi.


Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise şehirlerin sosyal statüleri değerlendirilirken taşınmaz kültür varlıklarının büyük önem taşıdığını söyleyerek, "Manisa listenin aşağısında kalıyor. Bu konuda şuçlu olarak İzmir'e yakınlığı buluruz. İhtiyacı olanlar İzmir'e gidiyor. Manisa'da sosyal imkanlar arttırılmalı. Şehrin en önemli sosyal ihtiyaçları oteller ve insanların rahat hayat geçirecekleri mekanlar. Artık Manisa'da bunlar artıyor. Şehir varlığını ortaya koymaya çalışıyor. Bugün bir turizm tesisi açıyoruz. Tarihi bir eserin restore edilip şehre kazandırılmasında emeği geçen müteşebbisleri kutluyorum" dedi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün eski eserlerin restorasyonuna önem verdiklerini belirterek, "Manisa'nın bir turizm ili olması için çalışmalarımız 17 ilçede devam ediyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim