AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşanan elektrik kesintilerine hem çözüm aramak hem de enerji ile ilgili yatırımlar hakkında partisinin mahalle başkanları ve muhtarları bilgilendirme adına Obabaşı Yörük çadırında kahvaltılı toplantı yaptı. Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Başkan Yardımcıları, AK Parti Şehzadeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Volkan Karabulut, GEDAŞ Manisa Metropol İlçe Yöneticisi Şevket Öztunç, AK Partili Mahalle Başkanları ve Şehzadeler İlçesine bağlı mahalle muhtarları katıldı.
"BİZLER SİZLERLE BERABERİZ"
Toplantıda konuşan Başkan Tonguç, "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. AK Parti ana muhalefet partisi gibi sorun üreten bir parti değil sorunlara çözüm üreten bir partidir. Nasıl ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletin evi olan külliyede siz değerli muhtarlarımızla beraber oluyor ve sizlerin sorunlarını dinliyorsa bu gün burada bizler de sizlerle beraber olalım ve en büyük sorun olarak bizlere ilettiğiniz yaşanan elektrik kesintisi sorununa bir çözüm yolu bulalım istediğimiz için burada toplanmış bulunmaktayız. Geçtiğiz bir ay içerisinde yaklaşık 25 mahallemizi ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz de hükümetimizin icraatlarını anlatırken hep karşımıza bu elektrik kesintileri geliyordu. Bu sorunun Ankara'da çözümü noktasında aramızda çok değerli vekilimiz Sayın İsmail Bilen var. Kurum olarak neler yapılıyor, neler yapılması planlanıyor bu konuları bizlere bilgi aktaracak olan GEDAŞ Manisa Metropol İlçe Yöneticisi Sayın Şevket Öztunç bey var. Bugün burada sizlerle birlikte olmamız, sorunlarınıza karşı duyarsız olmadığımızı göstermektedir. Şunu unutmayın ki bizler sizlerle beraberiz. Son cümle olarak durmak yok yola devam diyoruz."diye konuştu.
"ENERJİ BAKANIMIZ DEVREDE"
AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise yaptığı konuşmasında; "Enerji ile ilgili yatırımların hangi safhada olduğunu bundan sonra neler yapılması gerektiğini bize yani hükümetimize düşen görevlerin, sorumlulukların neler olduğunu sizlerden alıp Ankara'ya taşırız. Gittiğimiz her yerde bizimde karşımıza çıkan en büyük sorun enerji sorunu. Nedir bunlar? Lambamız yanmıyor, elektrikler kesiliyor. Eskiden telefon ediyorduk siz devreye giriyordunuz hemen akabinde sorunumuz gideriliyordu. Şimdi ise arkadaşlarımızı arıyoruz ancak sorun giderilemiyor deniliyor. Baktık ki sorunlar büyük, Enerji Bakanımız devreye soktuk özellikle Manisa'daki yatırımların hızlandırılması noktasında yapılabilecek ne varsa onu yaptık. Şehzadeler için 30 milyon eski parayla 30 trilyon. Belki bu para yetmeyecek ve ilave tedbirler de almamız gerekecek."dedi.
GEDAŞ'LI YÖNETİCİ 3-5 AY DAHA İSTEDİ!
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarlardan şikayet ve talepleri tek tek not alan GEDAŞ Manisa Metropol İlçe Yöneticisi Şevket Öztunç ise yaşanılan elektrik sıkıntısı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini en geç 3 yada 5 ay içerisinde bu sıkıntının tamamen ortadan kalkacağını söyledi.
Editör: TE Bilişim