MANİSA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer ile Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ile bir sağlık çalışanı gözaltına alındı. Daha önce gözaltına alınan Manisa Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karataş ise tutuklandı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Manisa'da başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik operasyon ve gözaltılar sürüyor. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün akşam saatlerinde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda bir süre önce açığa alınan Manisa İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer ve 1 hastane çalışanını gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişi, Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Öte yandan Manisa Valiliği'nde önce görevden uzaklaştırılan ve geçen hafta da gözaltına alınan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş ise polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Editör: TE Bilişim