Yorgancıoğlu, "Amerikalı işadamları soğuktur, Trump ise sıcakkanlı, babacan bir kişiliğe sahip. Bu yönüyle Türklere benziyor" dedi.
Dünya Gazetesi'nden Ahmet Usman ve Sedat Alp'in haberine göre; Trump'ın Yorgancıoğlu ile ortaklığı ABD Başkanlık seçiminde de sık sık gündeme getirildi. Demokratların adayı Hillary Clinton, seçim kampanyasında çok sık olarak ‘mobilyalarını Türkiye'de ürettiriyorsun' diye konuyu seçim malzemesi yapınca, Doruk Yorgancıoğlu kendisini, ABD'de Demokrat seçmenlerin ve medyanın hedef tahtasında buldu.
"Hillary Clinton bizimle çok uğraştı. ‘Mobilyalarını Türkiye'de ürettiriyor' diyerek her konuşmasında bizden bahsetti" diyen Yorgancıoğlu, "Medya, bizi ABD'ye Trump sokmuş gibi gösterdi. Time Dergisi, bir haberinde beni şımarık bir patron çocuğu gibi yazdı. Saçma bir sürü şeyle uğraştık kampanya döneminde. Ortadoğu'da bir iki pazarımızı kaybettik, ihracatımız bir miktar düştü" diyerek, ABD'de ortağı Trump ile Clinton arasında süren seçim kampanyasından kendisine yansıyan yönleri aktardı.
‘DORUK ANNEN BABAN YAŞIYOR MU?'
Trump'la tanışmasını anlatan F. Doruk Yorgancıoğlu, ABD pazarında ihracatlarını artırmak için 2008 yılında bu ülkede bir şirket kurduklarını ve bir süre sonra Trump Home firmasının da müşterileri arasına girdiğini, 2012 yılında da şirketin sahibi Donald Trump'la tanıştığını aktardı. 2013 yılında Trump'ın mobilya şirketinden ortaklık teklifi aldığını belirten Yorgancıoğlu, şunları söyledi: "İlk tanıştığımda 31 yaşındaydım ve ofisinde kendisine sunum yaptım. Firmamızı ve ürünlerimizi anlatıyordum, beni susturup ‘Doruk dur, annen baban sağ mı?' diye sordu. ‘Sağ, gayet iyiler, birlikte çalışıyoruz' deyince, ‘İyi, devam edebiliriz' dedi. Bu kez ben ailemi neden merak ettini sorduğumda ise, ‘Çok gençsin bir trajedi sonucunda senin şirketin başına geçtiğini sandım' dedi. Amerikalı işadamları soğuktur, Trump ise sıcakkanlı, babacan bir kişiliğe sahip. Bu yönüyle Türklere benziyor."
TRUMP HOME BY DORYA MANİSA'DA ÜRETİLİYOR
Bu görüşmenin ardından Dorya International şirketinde Trump'la ortak olduklarını ve Trump Home by Dorya markasını oluşturduklarını aktaran Yorgancıoğlu, "Trump'ın mobilya işinin yönetimi tamamen bize devredildi. Şu anda Manisa fabrikamızda Trump Home by Dorya markasıyla mobilyalar üretilerek tüm dünyaya satılıyor. İzmir ve Ankara'daki mağazalarımızda bu markayı Türkiye pazarına da sunuyoruz. Trump ortaklığından sonra hem Trump Home by Dorya hem de Dorya markalarının ihracatı arttı. Ancak ABD'deki seçim kampanyasında ihracat bir miktar geriledi. Çeşitli politik sebeplerden dolayı Ortadoğu'da bir iki marketi kaybettik" diye konuştu.
Kaynak: Sözcü 
Editör: TE Bilişim