Bilgiç, "Düğünlere görevli ekiplerimizi göndereceğiz. Bazen sabit bazen de devriye olarak düğünlerde bulunacaklar. Şüpheli durum olması halinde müdahalede bulunma adına faaliyet yürüteceğiz" dedi.

Şehzadeler'deki Kuyumcular Çarşısını gezen Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, esnafın sorunlarını dinledi. İşyerlerine giren Bilgiç, esnafa kamera sistemi kurmaları için çağrı yaptı. Bilgiç, "Kamera güvenlik amaçlı kullanılıyor. Şu anda yeterli kamera sistemi kurulmadı. Biz esnafları bilgilendiriyoruz ama zorlama yapmıyoruz. Hem kendilerinin güvenliğini sağlayabilirler hem de görüntüler kaydedilerek suç işleyen kişileri bulmamızda bize yardımcı olabilirler. Kamera takılması için tavsiyede bulunuyoruz. Olayları MOBESE sistemi üzerinden takip ediyoruz. Pahalı bir sistem. Yatırıma aldığımız yeni yerler var. MOBESE sistemi zaman içinde daha da yayılacak. Artırma ile ilgili çalışma var. Ana kavşakları kontrol altında tutmaya çalışıyoruz" dedi.

Sokak düğünlerinin yasaklanması konusunda konuşan Bilgiç, yasağın yeni çıktığını belirterek, "Biz bununla ilgili çalışmayı önümüzdeki hafta yapacağız. Sokak düğünlerini yasakladığımız zaman vatandaşların düğününü nerede yapacağı sorunu ortaya çıkıyor. Bunun için Manisa'da yeterli altyapı var mı bu tartışılır. Biz şu anda tamamını yasaklamayı düşünmüyoruz. Yeteri kadar kapalı alan yok. Biz düğünlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına tedbir alarak önlemeye çalışacağız. Düğünlere görevli ekiplerimizi göndereceğiz. Bazen sabit bazen de devriye olarak düğünlerde bulunacaklar. Şüpheli durum olması halinde müdahalede bulunma adına faaliyet yürüteceğiz" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim