Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, PTT 1. Lig'e yükselen Manisaspor'un yönetimine seslenerek, yönetim kurulunun bir an önce toplanıp acil genel kurul kararı alması gerektiğini söyledi. Başkan Ergün, "Bu kulüp iki ayını kaybetme konumunda değil. Futbolcu kardeşlerimiz de yarınını ve geleceğini düşünmek zorundalar" dedi.
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyon olarak PTT 1. Lig'e çıkan Manisaspor'un futbolcuları ve teknik heyeti, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Manisasporlu futbolcular, şampiyonluk maçı sonrasında Başkan Ergün ile çekildikleri toplu fotoğrafı çerçevelenmiş ve imzalı bir şekilde hediye etti. Teknik heyet ve futbolcularla sohbet eden Başkan Ergün, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen'in yönetimde kalacağı sinyalleri vermesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkan Ergün, yönetimin bir an önce kongre için toplanması gerektiğini söyledi.

"ÇOK ACİL GENEL KURUL KARARI ALINMASI GEREKİYOR"
Manisaspor'un geçmişe dönük borçlarının kulüp üzerine bir kambur olduğunu ve gelir ve giderleri iyi dengelendiği takdirde kulübün 2 yıl içerisinde düzlüğe çıkabileceğini söyleyen Başkan Ergün, "Ama bu hesabını verebilen, şeffaf ve kamuoyuyla siyasetin içerisinde yer almayan bir Manisaspor başkanı ve yönetim kuruluyla gerçekleşebilir. Siyaset kulvarı ayrı, spor kulvarı ayrı. Bunu iyi ayırmak lazım. Manisa'nın başta bütün milletvekilleri olmak üzere Sayın Vali'mden tutun, rektörüne bütün diğer ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız olmak üzere sivil toplum kuruluşları oda başkanları olmak üzere herkesin tasvip edebileceği ve içinde siyasetin konuşulmadığı bir yönetim kurulunun oluşturulması için herkesin elini taşın altına sokması gerektiğine inanıyorum. Ben şu anda bu çaba içerisindeyim" ifadelerini kullandı. 

"ADAYLAR ÇIKMALI" 

Manisaspor başkanlığı için önümüzdeki süreçte adayların çıkmasını beklediğini sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Bununla ilgili önümüzdeki günlerde aday ve adaylar çıkması gerektiğine inanıyorum. Acil ve ivedi olarak hiç gecikmeye mahal vermeden bana gelen duyumlar maalesef dün itibariyle aldığım bilgiler, Haziran sonu Temmuz başları gibi genel kurul kararını mecburiyetten yapma noktasında bir düşünce olduğu bilgisi ulaştı. Bu kulüp iki ayını kaybetmeye konumunda değil. Böyle bir lüksü yok. Çok acil mevcut yönetimin hemen bugün yarın yönetim kurulu kararını alarak genel kurulu çok acil yapmak zorunda. Futbolcu kardeşlerimizin onlarda yarınını ve geleceğini düşünmek zorundalar. Çizecekleri yolun kararını onlar bizden önce vermek zorundalar. Kalacak olanlar gidecek olanlar noktasında bu çalışmaları belirsizlik içerisinde onlar açısından bırakmamak gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim