AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, hafta sonunda Manisa'da söyledikleriyle gündeme oturdu. Merhum DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit'in; Papa ile Fethullah Gülen görüşmesine aracılık ettiğini ima eden açıklamalarının ardından bu iddiaları yalanlayıp "Yanlış anlaşıldım" diyen Özdağ'a yanıt Demokratik Sol Parti (DSP) Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk'ten geldi. Merhum Ecevit'in bu ülke için neler yaptığını herkesin bildiğini kaydeden Öztürk, "Özdağ'ın Bülent Ecevit hakkında söz söylemeye hakkı yok. Ecevit'in adını ağzına alma" diye konuştu.
Demokratik Sol Parti (DSP) Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'a ateş püskürdü. Merhum genel başkanları ve başbakanlardan Bülent Ecevit'e sahip çıkan Öztürk, Özdağ'a yönelik sert ifadeler kullandı.
AK Partili Özdağ, geçtiğimiz günlerde, Fethullah Gülen ve Papa 2. Jean Paul görüşmesini gündeme getirdi. Hafta sonunda Manisa'da katıldığı bir programda "Papa 2. Jean Paul'un bir hafta önce Bülent Ecevit ile İstanbul'da önemli bir görüşme yapıp gittiğini biliyoruz." diyen Özdağ, hemen ertesi gün ise Fethullah Gülen ve Papa görüşmesine aracılık eden kişinin Bülent Ecevit olduğuna dair sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.
"ÇAMUR AT İZİ KALSIN"
Ancak bu sözler bile DSP İl Başkanı Mesut Öztürk'ü kızdırmaya yetti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Öztürk, Özdağ'ın açıklamalarını ‘Çamur at izi kalsın' siyaseti olarak niteledi Öztürk şöyle konuştu: "Kendi yaptıkları hataları örtmeye çalışıyorlar. Bu halk 17-25 Aralık'ı unutmayacak. Onlar Bülent Ecevit'i konuşacağına kendi işlerine baksın. 1 aydan beri ekonominin hali ortada."
"ECEVİT'İ BİLEN BİLİR"
"DSP'nin adının geçtiği yerde mutlaka bizden biri de olmalı" diyen Öztürk, "Arkamızdan atıp tutmakla bu işler olmuyor. Yıllarca iç içe oldukları Fethullah Gülen cemaatinin yaptıklarını bize yıkmaya çalışmasın kimse. Beraber soruları çaldıkları insanlarla şimdi düşman olunca Ecevit'e saldırmak etik değil. Ecevit'in nasıl bir insan olduğunu, nasıl bir devlet adamı olduğunu herkes bilir. Bu ülke menfaati için yaptıkları ortada. Özdağ'ın, onun hakkında konuşmaya hakkı yok. Ecevit'in adını ağzına almasın." dedi.
"TELEVİZYONDA TARTIŞALIM"
Özdağ'a bir de çağrıda bulunan Öztürk, "Eğer Selçuk Özdağ'ın Ecevit hakkında öğrenmek istedikleri varsa bana ulaşsın. Ben kendisine yardımcı olurum. Gerekirse televizyon kanalına da çıkar tartışırız." şeklinde konuştu.
ŞEHİT SAYILARI ÖRNEĞİ
Ecevit dönemi ile AK Parti dönemi arasında da bazı kıyaslamalar yapıldığında Bülent Ecevit'in değerinin daha iyi anlaşılacağını aktaran Öztürk, "2002 yılında biz hükümeti bıraktığımızda sadece 6 şehit verilmişti. Şimdi bir bakın, günde en az 5-6 şehidimiz geliyor. Ekonomik olarak hep bizim dönemimizi kötülüyorlar. Ancak alım gücü açısından bakıldığında şimdiki durum daha da kötü. Demokrasiden bahsediyorlar ama insanların korkudan konuşmaya cesareti yok." diye konuştu.
"BAŞKANLIK GELİNCE NE OLACAK?"
Ülke gündeminde çok daha vahim durumların varlığına işaret eden Öztürk, "Bir haftadır Anayasa değişikliğinden bahsediyorlar. Başkanlık söylemleri şuan için rafa kalktı. Çünkü Anayasadaki maddeler onlara engel oluyor. Anayasada yer alan 35'in üzerindeki madde, doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamının onayına sunulacak maddeler. Bu maddelerin değişmesini istiyorlar ki, önlerinde engel kalmasın." ifadelerini kullandı.
Başkanlık sisteminin ülkeye hiçbir yarar getirmeyeceğine vurgu yapan Öztürk, "Başkanlık sistemi gelince asgari ücret 2 bin TL mi olacak? İnsanların refahı mı yükselecek? Biz bunlara bakıyoruz." dedi.
Editör: TE Bilişim