MANİSA Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Evde Bakım Hizmetleri Birimi, yardıma muhtaç Akcan ailesini ziyaret etti. Ziyarette duygu dolu anlar yaşayan Gülsen Akcan, "Büyükşehir Belediyesi'nden gelen çocuklarımız; şekerimi, tansiyonumu ölçtüler, ilaçlarımı nasıl kullanmam gerektiğini anlattılar. Evimi temizleyip derdimi dinlediler. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ihtiyaç duyduğu anlarında yanlarında olarak daha huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmesini sağlıyor. Evde Bakım Hizmetleri Birimi kuran Büyükşehir Belediyesi; yaşlı, kimsesiz ve kronik hastalıkları olan vatandaşlara yönelik hizmetlerine başladı. Birimin ilk hasta ziyaretine Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt ve İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Yonca Ekmekçi de katıldı.

İLK ZİYARET AKCAN AİLESİNE
Şehzadeler ilçesinde ikamet eden ve yatağa bağlı bir şekilde hayatını sürdüren Kadir Akcan ve eşi Gülsen Akcan'a Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri Birimi tarafından ilk ziyaret gerçekleştirildi. Aile bireylerinin ilk önce tansiyonu ve şeker ölçümü yapıldı. Ayrıca görevli personel tarafından Akcan ailesinin kullandıkları ilaçlar da kayda alındı. Yürütülen çalışmalar ve ziyaret hakkında konuşan Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, "Sosyal belediyecilik anlayışı gereği yardıma muhtaç tüm vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatı doğrultusunda Evde Bakım Hizmetleri Birimi'ni kurduk. Birimimiz, 70 yaş üzerindeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın görevli Hemşire, Diyetisyen, Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog ve Fizyoterapist eşliğinde evlerine giderek temizlik yapıyor, şeker ile tansiyonlarını ölçerek kayda alıyor ve onlarla konuşarak sorunlarına çözüm üretiyor" diye konuştu.

‘CENGİZ ERGÜN'DEN ALLAH RAZI OLSUN'
Aldığı hizmetle ilgili duygulanan Gülsen Akcan, "Allah Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den razı olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak evime geldiniz ve beni çok duygulandırdınız. Bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra yürümekte oldukça zorlanıyordum. Değneğim olmasa yürüyemem. Eşim de yatağa bağlı bir şekilde hayatını sürdürüyor. Belediye personeli çocuklarımız gelip şekerimi, tansiyonumu ölçtüler ve ilaçlarımı nasıl kullanmam gerektiğini anlattılar. Evimi temizleyip derdimi dinlediler. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim