Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, bundan sonraki sürece ilişkin bilgi verdi.
Türkiye'nin en prestijli 3 toplu konut projesi arasında gösterilen Akgedik Yunuskent Projesinin ilk etabında hak sahipleri hangi konutta oturacağını yapılan konut belirleme kurasıyla öğrendi. Önümüzdeki yıl Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutlar için bundan sonra işleyecek süreci anlatan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, 2 hafta içerisinde hak sahipleriyle sözleşme imzalanmaya başlayacağını duyurdu.

HAK SAHİPLERİ BU SÜREÇTE NE YAPACAK?
Hak sahiplerinin 2 haftalık süre içerisinde herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığına vurgu yapan Kılıç Kaya, "Hak sahiplerimiz 10-15 gün bir şey yapmayacak. Bu süre içerisinde konutların net-brüt metrekareleri, cepheleri, fiyatları, peşinat seçenekleri ve bu seçeneklere ait aylık taksitlerini içeren liste yayınlanacak. Bu liste kendilerine mesaj yolu ve ayrıca belediyemiz ile TOKİ'nin resmi sitesinden iletilecek. 2+1'ler için yüzde 12 peşinat kalanı 180 ay, yüzde 15 peşinat kalanı 216 ay, yüzde 20 peşinat kalanı 240 ay seçenekleri bulunuyor. 3+1 konutlar içinse yüzde 10 peşinat kalanı 120 ay, yüzde 15 peşinat kalanı 156 ay, yüzde 20 peşinat kalanı 180 ay seçenekleri mevcut." diye konuştu.

SÖZLEŞME İÇİN ÇAĞRI YAPILACAK
Başkan Yardımcısı Kaya, sözleşme imzalamak için hak sahiplerinin belirli gruplar halinde davet edileceğini aktarırken; "Ödeme planı yayınlandıktan 10 gün sonra vatandaşlarımız gruplar halinde randevulu olarak blok blok sözleşme için davet edilecek. Daha önce yayınlanmış olan belirledikleri peşinatları yatırarak sözleşme imzalayacaklar. Bu süreç Sosyal Konutlar Müdürlüğü tarafından takip edilecek ve vatandaşımız süreçten haberdar edilecek." ifadelerini kullandı.

İLK TAKSİT NE ZAMAN ÖDENECEK?
Hak sahiplerinin merak ettiği en önemli konular arasında yer alan ilk ödemelerin ne zaman başlayacağına ilişkin de bilgi veren Kılıç Kaya, "Vatandaşlarımız sözleşmelerini imzaladıktan sonra yatırdıkları peşinattan kalan anapara, yine seçtikleri vadeler süresince 2+1 konutlar için konutların kendilerine tesliminden sonraki ilk ay, 3+1 konutlar içinse ödemeler sözleşme imzalandıktan sonra ödedikleri peşinattan kalan anaparanın belirledikleri vade oranına bölünmesinden bulunacak kısım sözleşme tarihinden 4 ay sonra başlayacaktır." dedi.

YEDEKLERİN SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?
Bu süreci yedek listede çıkan hak sahiplerinin yakından takip etmesini isteyen Kaya, "Sözleşme süresince kurada asil seçilen konut sahiplerinden değişik sebeplerle sözleşme imzalamadığı için kalan konutlar 2+1, 3+1 konutlar için ayrı ayrı olmak üzere 1. yedekten başlamak suretiyle davet edilerek kalan konutlar yedeklere verilerek onlarla sözleşme imzalanacaktır" diye konuştu.

ÖRNEK DAİRELER NE ZAMAN GEZİLEBİLECEK?
Kılıç Kaya örnek dairelerin de sözleşme imzalandıktan sonra belirli bir program dahilinde gezilebileceğini kaydederek şunları söyledi: " Sözleşme imzalandıktan sonra belediyenin Sosyal Konutlar Müdürlüğü organizasyonu ile program dahilinde şantiyede işleri aksatmayacak ve gerek ziyaretçilerin gerekse çalışanların iş güvenliği göz önünde bulundurularak belirli gün ve saatlerde vatandaşlarımız örnek daireleri gezebilecek."

YENİ KAYITLAR KISA SÜREDE BAŞLAYACAK
2. Etap Projesi hakkında da bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, ikinci etap için taleplerin kısa süre içerisinde alınmaya başlayacağını dile getirdi. Kaya açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Vatandaşlarımızın yoğun beklentisini karşılamak üzere 5 bin 500 konutluk Akgedik Toplu Konut Alanı Projesinin 2. etabında ise tahmini 982 adet 3+1, 483 adet 2+1 olmak üzere toplam bin 465 konut başvurularının tarihi Aralık ayında ilan edilecek. Bu ilanda 2. etap konutların hangi sosyal katmana hitap edeceği ve şartlarının ne olacağı da belirlenecek. 1. etapta kendisine konut çıkmayan vatandaşlarımız ile yedekte olan vatandaşlarımız şartları 2. etaba uyuyorsa başvurabilecek. Herkese şimdiden hayırlı uğurlu olsun."
Editör: TE Bilişim