Manisa Ulaşım Anonim Şirketi (MANULAŞ) bünyesinde faaliyet gösteren şehir içinde ve ilçelerden Manisa'ya ulaşımı sağlayan otobüslerde yaşanan klima sıkıntısı vatandaşı çileden çıkardı. Otobüslerin denetimlerinin yeterli oranda yapılmadığını savunan vatandaşlar kurumun müdürü Mehmet Oluklu'yu göreve çağırdı.
MANULAŞ bünyesinde faaliyet gösteren şehir içinde ve ilçelerden Manisa'ya ulaşımı sağlayan otobüslerde yaşanan klima sıkıntısı vatandaşı çileden çıkardı.
MÜDÜR GÖREVİNDE YETERSİZ Mİ?
Yaz aylarının sıcak günlerinde; özellikle de öğlen saatlerinde otobüse binen vatandaşlar klima yerine sadece fanların çalıştırıldığını öne sürerek MANULAŞ'a ve MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu'ya veryansın etti. Vatandaşlar, Oluklu'nun görevinde yetersiz olduğu görüşünde birleşti.
Araçların denetiminin yeterli olmadığını savunan vatandaşlar, "Paramızla rezil oluyoruz. Hava zaten sıcak, otobüsler havasız. Klimalar da çalışmayınca yolculuk bizim için çile haline geliyor." yorumları yaptı.
BAŞKANIN GÖSTERDİĞİ ÖZENİ YÖNETİCİLER GÖSTERMİYOR
İşi nedeniyle her gün dolmuş kullandığını dile getiren 25 yaşındaki Seda Arslan, "Sıcak havalarda klimaların açılmaması bizi etkiliyor. Zaten gereğinden fazla yolcu alınıyor, bir de klima çalışmadığı zaman içeride pişiyoruz. Otobüslerin denetimlerinin daha sıkı şekilde yapılması gerekiyor." dedi.
Dolmuş durağında beklerken kendisine klimayla ilgili soru yönelttiğimiz Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan da muhtar olması dolayısıyla bu konuda çok şikayet aldıklarını dile getirdi. Yaşlılarla ilgili de sıkıntılar olduğunu dile getiren Pehlivan, "Dolmuşlar maalesef yaşlı vatandaşlarımızı duraklarda gördüğü zaman almadan geçiyor. Bunun önüne geçilmeli. Klima konusunda da şikayetler alıyoruz. Yazın sıcak günlerinde araç sahipleri veya işleten kurumlar tasarruf sağlamak amaçlı klimayı ya açmıyor, ya da derecesini düşürüyor. Böyle olunca da ister istemez vatandaşımız mağdur oluyor." şeklinde konuştu.
58 yaşındaki İrfan Çetinkaya da "İnsanlar aracın içerisinde yanıyor. Klimaların açılmaması yetmezmiş gibi bir de haddinden fazla yolcu alınıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız yatırım yaptı, araçların alınmasını sağladı. Ancak yönetimdeki aksaklıklar denetimsizlik nedeniyle araçlar heba ediliyor" diyerek sitemini dile getirdi.
Editör: TE Bilişim