TÜRKİYE Haberleşme, Kağıt ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Haber-Sen) Manisa Şubesi, posta dağıtıcılarının 2008 yılında kaldırılan yıpranma haklarının geri verilmesi için basın açıklaması yapıp, başlatılan imza kampanyasına destek istedi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen Manisa Şube Başkanı Erkan Tulukcuoğlu, Manisa PTT Dağıtım Merkezi önünde toplanan sendika üyeleri adına yaptığı açıklamada, posta dağıtım personelinin çok zor şartlarda hizmet verdiğine dikkati çekip, "Sırtındaki 20-30 kg ağırlığındaki yükle, günde 18-20 kilometre yol kateden, 'performansı düşük çıkmasın' diye yemeden, içmeden 12-13 saat çalışmak zorunda kalan, belki de her gün kapımızı çalan posta dağıtıcılarının ne şartlarda bize ulaştıklarını hiç düşünmedik. Devlet, posta dağıtıcılarının yıprandığını kabul etmiş ve tüm kamu personeli için 65 olarak belirlenen emeklilik yaşını, posta dağıtıcıları için 55'te tutmuştur" diye konuştu.

Posta dağıtıcılarının bu yıpranma paylarının 2008 yılında ellerinden alındığına dikketi çeken Tulukcuoğlu, "Çalışma ortam ve şartları gereğince işçi gibi beden gücü ağırlıklı çalışan posta dağıtıcılarının elinden yıpranma hakkının alınması büyük haksızlıklara sebep olmaktadır. 59. AKP hükümeti döneminde yıllar sonra iade edilmiş bir hakkın, aynı partinin 60. hükümetince kullanılmadan tekrar geri alınması bizlerde hayal kırıklığına sebep olmuştur" dedi.

GENEL MERKEZ'DE İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Posta dağıtıcılarının yıpranma haklarını geri verilmesi için Türk Haber-Sen Genel Merkezi tarafından imza kampanyası başlatıldığını da belirten Tulukcuoğlu, tüm illerde 10 bin imzaya ulaştığımızde TBMM'ye, Başbakanlığa ve ilgili bakanlıklara göndereceklerini kaydetti. İmza kampanyası için belirledikleri bir süre olmadığını da vurgulayan Tulukcuoğlu, destek isteyip şöyle devam etti:

"Yıpranma payı, masa başında oturanların değil alanda bulunanların vereceği bir karardır. Posta dağıtıcıları da en az milletvekilleri kadar yıpranmaktadır, onlar da en az milletvekilleri kadar insandır. Posta dağıtıcıları haklarını geri alana kadar mücadelemiz devam edecektir."


Editör: TE Bilişim