Manisalı Ressam Yakup Hayro İzmir'de İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından İzmir Üniversitesi Kurucusu ve Eğitim Duayeni Necdet Doğanata anısına düzenlenen 7. Ulusal İzmir'in Renkleri Resim Yarışması'nda Necdet Doğanata Özel Ödülü'ne layık görüldü. Resam Hayro bir Manisalı olarak bu ödülü almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından İzmir Üniversitesi Kurucusu ve Eğitim Duayeni Necdet Doğanata anısına düzenlenen 7. Ulusal İzmir'in Renkleri Resim Yarışmasının ödül töreni Özel İzmir Fatih Koleji Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Yarışmaya katılan Manisalı ressam Yakup Hayro da katıldığı ‘Yağlıboya ve Akrilik Teknikleri' kategorisinde ‘Necdet Doğanata Özel Ödülü'ne layık görüldü. Yarışmayla ilgili konuşan Hayro, ödülü almaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.
60 yaşındaki Yakup Hayro, 37 yıldır resim işiyle uğraştığını, suluboya, yağlıboya ve karakalem çalışmaları olduğunu söyledi. Şu anda Yunusemre Halk Eğitim Mekrezi'nde kurs eğitmeni olarak görev yapan Hayro, "1994 yılından bu yana Manisa'dayım. Ülkenin çeşitli yerlerinde kendi adıma 60 sergi açtım. Yine ülke genelinde 250'den fazla sergiye katıldım. Toplamda 10 adet de resim alanında ödül aldım." ifadelerini kullandı.
Makedon asıllı olduğunu ancak 20 yıldan fazla bir süredir Manisa'da yaşadığını kaydeden Hayro son olarak şunları söyledi: "Makedon asıllı olmama rağmen Manisalı gibi hissediyorum kendimi. Resim dalında aldığım bu ödülleri de Manisa ve Manisalılar adına alıyorum. Bu beni daha da çok gururlandırıyor." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim