80'den fazla şirketin İnsan Kaynakları yetklilerinin katıldığı zirvede kadınların iş hayatında yaşadığı zorluklar, kadın istihdamının artırılması ve güçlendirilmesi için aksiyon planları geliştirildi.

Danone Türkiye Ülke İş Destek Birimi İK Direktörü Pınar Çanakcı'nın da katıldığı panelde kadının iş dünyasında daha aktif yer almasının şirketler için önemi vurgulandı.

Çanakçı, "Çalışan kadınların yüzde 40'ının evlilik ve gebelik sebebiyle belirli nedenlerle işi bırakmak durumunda kaldığı istatistiğinden yola çıkarak konuyu derinlemesine incelemek için İPSOS ile bir araştırma gerçekleştirdik. 1100 kişinin katıldığı araştırmamızla gördük ki işi bırakan kadınlar mutsuz ve aslında doğum sonrası işe dönüş sürecinde çocuk bakımına yönelik destek görmek en büyük beklentileri" diye konuştu.

YENİ ANNELERE ‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ'

Aynı firmanın Türkiye Yetenek Kazanımı ve Geliştirme Müdürü Begüm Nalcı yaptıkları doğum izninden dönen annelerin işe adaptasyon sürecini hızlandırmayı amaçlayan 'Anne Koçluk Programı'ndan da bahsetti. Program kapsamında doğum izni sonrası işe dönen yeni anneler ile tecrübeli anneler bir araya getirilerek minimum üç ay süreyle gerçekleştirdikleri seanslar boyunca tecrübelerini paylaşıyorlar, destek alıyorlar.

Yanı sıra yine aynı program kapsamında doğum izninden dönen annelere, yeni işe başlayan bir çalışan gibi bir haftalık oryantasyon programı hazırladıklarını da belirten Nalcı, bu sayede yeni annelerin hem işe daha kolay adapte olduğunu hem de süreçte yaşadıkları zorlukları paylaşarak yalnızlık hissinin üstesinden geldiklerini aktardı.

Editör: TE Bilişim