KARAYOLLARI yönetmeliğindeki değişiklikle sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı.Vatandaşlar sürücü belgelerini 5 yıl içinde yeni tip ehliyetle değiştirmek zorunda.
Sürücülerden biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve parmak izi isteniyor. Ehliyet değişimi için istenen sağlık raporunu almanın bedeli ise en az 50 Lira.

Yönetmeliğe göre aile hekimi tarafından verilecek olan sağlık raporu ehliyet değişimi için yeterli. Yani bağlı bulunduğunuz sağlık merkezine gidipaile hekiminizden "ehliyet değişimi için sağlık raporu" almanız gerekiyor. Ancak söz konusu hekim sizde (gözlük kullanılması, el titremesi gibi…) araç kullanımızını etkileyecek bir husus görürse sizi ya ilgili konunun hekimine ya da sağlık kurulu olan bir hastaneye yönlendiriyor.

Ehliyet aldığınız dönemde gözlük kullanmıyorsanız yani o dönem gözle ilgili bir şikayetiniz yoksa ehliyet yenilemek için aile hekiminiz sizi bir göz hekimine yönlendirebiliyor. Söz konusu sağlık merkezinde ilgili hekim yoksa bir devlet hastanesinden önce randevu almanız ve teşhis edilmeniz gerekiyor. Eğer bulunduğunuz bölgede devlet hastanesinden randevu alamazsanız özel bir sağlık kuruluşuna gidip para karşılığı raporunuzu alabiliyorsunuz.
Editör: TE Bilişim