Manisa Valiliği, il genelinde FETÖ soruşturması kapsamında 61 farklı kurumda görevden uzaklaştırılan, ilişiği kesilen ve sözleşmeleri feshedilen kamu personeli sayısının 2 bin 14'e çıktığını açıkladı. Açığa alınan kamu personelinden 71'inin idari soruşturmasının sürdüğü, 74'ünün de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.
Açığa alınan 22 kamu çalışanı görevine iade edilirken, 11 kamu personeli de memuriyetten ihraç edildi. 91 kamu görevlisinin gözaltında olduğu Manisa'da 116 kişinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.
Manisa'da 40'ı emniyet, 20'si Celal Bayar Üniversitesi, 18'i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 11'i Manisa Adliyesi, 5'i Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi, 3'ü Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi, 3'ü Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 3'ü Manisa Valiliği, 2'si Alaşehir Adliyesi, 2'si İl Sağlık Müdürlüğü, 2'si Garnizon, 2'si Jandarma, Manisa Ağır Ceza Mahkemesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırkağaç Kaymakamlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve PTT'den de birer kişi olmak üzere 116 kamu personeli tutuklandı.
Editör: TE Bilişim