Bu yıl da söz verilmesine rağmen okula ilkokul öğrencilerinin kaydı yapılmayınca, veliler tepki gösterdi. İmza toplayan mahalleli, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte ziyaret ettiği Vali Mustafa Hakan Güvençer'den destek istedi.

Yunusemre Hafsa Sultan Mahallesi'ndeki öğrenci velileri, mahalleliye ait hisseli arsayı Milli Eğitim'e ilkokul yapılması için şartlı olarak bağışladı. İlkokul yapılması şartıyla verilen arsaya yapılan okul, Görgülüler İlkokulu adıyla geçen yıl eğitime açıldı. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl okula ilkokul kaydı yapılmayacağını belirtip, ilçe genelinde imam hatip liselerindeki kalabalık sınıfların öğrencilerini okula aldı. Bu nedenle veliler, başka mahallelerdeki ilkokullara çocuklarını göndermek zorunda kaldı. Milli Eğitim Müdürlüğü, geçen yıl ilkokul kaydı yaptırmadığı okula bu yıl öğrenci alacağı sözünü verdi.

Ancak kayıt zamanının gelmesiyle birlikte okula giden öğrenci velileri, bu yıl da okula ilkokul öğrencisi alınmayacağını öğrendi. Konuyu CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e aktaran mahalledeki öğrenci velileri, Biçer ile birlikte Manisa Valiliği önüne gelerek basın açıklaması yaptı. CHP'li Biçer ayrıca, sıkıntıyı anlatmak için Vali Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti.

İMZALAR VALİLİĞE

Mahallelinin 300 imza topladığını dile getiren CHP'li Biçer, şartlı bağış yapılmasına rağmen verilen sözün tutulmadığını söyledi. Okulun tabelasında ilkokul yazmasına rağmen imam hatip lisesi öğrencilerinin eğitim gördüğünü kaydeden Biçer, "Yunusemre ilçesi Hafsa Sultan Mahallesi'nde hiç ilkokul yok. Mahalleli hisseli bir arsayı birkaç yıl önce Milli Eğitim okul yapılması için bağışlamış. Valilikle şartlı bir protokol imzalamışlar. 'Burası ilkokul olursa biz bu arsayı bağışlıyoruz' diye. Protokol imzalanmış, okul yapılmış. Geçen sene ilk öğrencisini alacakken mahalleli kayıt için okula gittiğinde 'burası ilkokul olmayacak, siz en yakın diğer ilkokula gönderin' denmiş. Orasını imam hatiplerin kalabalık sınıflarındaki öğrenciler için kullanmışlar. Bu yıl için söz verilmiş. Kayıtlar başlamış olmasına rağmen bu yılda ilköğretim kontenjanı açılmadı. Mahalleli çok mağdur. Aileler servis parasını veremedikleri için okula hiç gitmeyen çocuklar var. Okuma yazma öğrenemediler" dedi.

İmzalarıyla birlikte valilik önüne gelen öğrenci velileri ise, "Tabelada görgülü ilkokulu yazıyor. İçeri girdiğinizde imam hatip. Geçen yıl bununla ilgili geldik. İmza toplamıştık. Geçen yıl idare edin dediler. Ancak bu sene de bir şey yok. Önümüzdeki okuldan faydalanamıyoruz" dedi.

VALİNİN SÖZÜ VELİLERİ SEVİNDİRDİ

Açıklamanın ardından çocuklarıyla birlikte gelen mahalleli kadınlar, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte Vali Hakan Güvençer ile görüştü. Görüşmenin ardından bilgi veren Biçer, Vali Hakan Güvençer'in 10 gün içinde kontenjanların ilkokul olarak değiştirileceği ve kayıtların başlayacağı sözünü verdiğini ifade etti. Mahalleli de ilkokullarına kavuşmalarının sevincini yaşadı.
Editör: TE Bilişim