SPOR Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'un başında ilk galibiyetini pazar günü Beşiktaş karşısında almayı hedefleyen teknik direktörü Tolunay Kafkas, rakiplerinin hızını kesmek istediklerini söyledi.
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica deplasmanını da yakından takip eden Kafkas, "Hızlı oynayan, geçen senenin şampiyonu, önemli bir takım. Beşiktaş'ın hızını kesip gol atmaya çalışacağız. Belli bir taktik anlayışımız olacak. Biz farklı bir taktik anlayışına geçmeye çalışıyoruz. Kısa sürede takımı istenilen seviyeye getirip maçları kazanmak istiyoruz" dedi. Takımının oyuncu kalitesinin oldukça yüksek olduğunu belirten Tolunay Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Futbolcularımın hepsi söyleneni yapmaya çalışıyorlar. Her teknik adamın bir oyun anlayışı ve felsefesi vardır. Biz biraz bunda sıkıntı çekeceğiz gibi gözüküyor. Alışık olduklarının dışında oynamak istiyoruz. Bunun içinde biraz süreç gerekiyor. Birkaç haftaya ihtiyacımız var. Çaykur Rizespor maçında istediklerimizi yapmaya çalıştık. Fakat takımın geçen yıllardan kalma alışkanlıkları var. Bunları bertaraf edip daha göze hoş gelen, kazanan, pres yapan bir takım oluşturmaya çalışacağız."
AKHİSAR, BUGÜNE KADAR BEŞİKTAŞ'A EVİNDE GEÇİT VERMEDİ
Spor Toto Süper Lig'de pazar günü evinde Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı maçlarda rakibine hiç mağlup olmadı.
Akhisar Belediyespor 2012-13 sezonundan bu yana taraftarı önünde Beşiktaş ile oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. İlk sezonunda Beşiktaş'ı 19 Mayıs Stadı'nda 4-1'lık skorla deviren Akhisar, Beşiktaş'la 2013-14 ve 2015-16 sezonlarında 3-3, 2014-15'te de 1-1 berabere kaldı.
Akhisar Belediyespor, geçen sezonu şampiyon bitiren Beşiktaş'ı İstanbul'da da 2-0 yenmeyi başarmıştı. Beşiktaş karşısında istedikleri skoru alacaklarını belirten Teknik Direktör Tolunay Kafkas, hatasız oynamaya çalışacaklarını söyledi.
Siyah beyazlıları orta sahadan vurmayı planlayan Kafkas'ın kanat organizasyonlarına da ağırlık verdiği belirtildi. Akhisar'da sakat futbolcu bulunmazken, geçen hafta deplasmanda oynanan Çaykur Rizespor müsabakasında kırmızı kart gören orta saha oyuncusu Aykut Çeviker, pazar günü sahada olmayacak.
Editör: TE Bilişim