Manisa Büyükşehir Belediyesi, Almanya Bremen Milli Bayramlar Tertip Komitesi tarafından kentte düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 600 bayrak göndererek katkı sağlamıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin bu desteği için teşekkür eden komite üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş'i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Gönüllü Koordinatör Mehmet Baskak, Büyükşehir Belediyesi Rehberi Canan Çağlayan Akyüz ve komite üyeleri de katıldı.

"BAŞKAN ERGÜN'E DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR"
Yurt dışında yaşayan bir Türk olarak darbe girişimini kınadığını belirten Komite Başkan Birol Tan , "Darbe girişimine karşı ön yargılı davranan Avrupa siyasetini ve basınını kınıyorum. Biz Avrupa ile birlikte yaşamak istiyoruz. Türkler Dünya'nın en uygar milletlerinden bir tanesidir. Bu amaçla Türkiye'de yaşanan darbe girişimini kınadığımı belirtmek istiyorum. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere tüm ekibine sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda gönderdiğiniz Türk Bayrağımız ve Manisa'yı tanıtan hediyeleriniz için teşekkür ederim" diye konuştu.

"BU TÜR TAARRUZLARIN KARŞISINDA OLDUK, OLACAĞIZ"
Yapılan nazik ziyaret için teşekkürlerini ileten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "Sizleri Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün adına ağırlıyoruz. Teşekkür ve temennilerinizi de Sayın Başkanımıza da ileteceğiz. Sözlerinizin başında belirttiğiniz husus çok önemlidir. Türkiye olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ama görüyoruz ki Türkiye kendi egemenliğine, değerlerine, tarihi geçmişine, birliğine ve dirliğine kastedenlerin yaşama merkezi olmayacaktır. Milletimize ve devletimize karşı yapılacak bu tür taarruzların hiçbir tereddüt göstermeden karşısında olduk ve olacağız" dedi.

"ATATÜRK'ÜN DEĞERLERİ VE İLKELERİ BİZLERE YETER"
Halil Memiş, "15 Temmuz'da yapılan kalkışmayı sadece Türkiye'nin içerisindeki vatan hainlerinin yaptığını varsaymak biraz iyi niyetlilik olur. Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin bozulmasını isteyen emperyalist güçlerin oyunudur. Buradakiler de onların işbirlikçisi ve maşalarıdır. Hem devletimizin tüm kademelerinden hem de Türk milletinden gereken cevabı almışlardır. Tabi bu sadece bir darbe girişimi değildir. Bu kalkışma, terör faaliyetidir. Gazi unvanını alan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne saldırılmıştır. Aslında Türk milletine, devletin kurumlarına saldırılmıştır. Tabi bu yapılanlar hem Türkiye'yi yurt dışında tanıttıklarını hem de dini en iyi şekilde yaşadıklarını dile getiren gruplar tarafından gerçekleştirilmiştir. Bize Türkiye'de Kurtuluş Savaşı'nı gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının değerleri yeter. Biz o değerler ve ilkelerle bu ülkeyi yaşatmaya azmetmiş bir millet olduğumuzu da gösterdik. Allah bizlere bir daha o günleri göstermesin" diye konuştu.

"TÜRK BAYRAĞI VAZGEÇİLMEZ DEĞERDİR"
Türk bayrağının en önemli ve vazgeçilmez bir değer olduğunun altını çizen Halil Memiş, "Türk Bayrağı, dosta düşmana karşı gücümüzü haykıran bir değerimizdir. Bu ve benzeri talepleriniz olduğu sürece Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün önderliğinde bu destekleri vereceğimizi belirtmek isterim. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum" dedi. Ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.
Editör: TE Bilişim