. Toplantı öncesi antik kenti gezen meclis üyeleri, yaklaşık 3 bin yıl önce kurulan bu şehre hayarn kaldı.
Yunusemre Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Meclis Toplantısını ilçenin tek tarihi ören yeri Aigai Antik Kenti'nde yaptı. Yuntdağı bölgesindeki Köseler Mahallesinin 2 kilometre güneyinde bulunan antik kenti gezen Yunusemreli meclis üyeleri, bölgede kazı çalışmalarını sürdüren yetkililerden bilgi aldı. Keçi yurdu anlamına gelen Aigai 3 bin yıllık tarihe ışık tutarken; kalesi, agorası tiyatrosu, stadyumu, hamamı, meclis binası ve yerleşim yerleriyle zamana meydan okumayı sürdürüyor.

MECLİS TOPLANTISI AİGAİ'DE AÇILDI
Tarihi mekanı gezen meclis üyeleri,antik şehirde bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi. Heyet, kazılarda gün yüzüne çıkarılan meclis binası hakkında bilgi aldı. Üyeler, bilgilendirmenin ardından meclis binasına geçerek Meclis Başkanvekili Veli Doğdu başkanlığında toplantının açılışını yaptı.
Toplantının Aigai'de yapılması için önerge veren CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı'ya teşekkür eden grup başkanvekilleri ve meclis üyeleri, tarihe sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı. Açılış konuşmalarının ardından meclis, bugün Belediye Meclis Salonu'nda toplanmak üzere sona erdi.

AİGAİ HAKKINDA
Manisa'ya yaklaşık 49 kilometre mesafedeki Köseler Köyü yakınında bulunan ve Nemrut Kale adıyla anılan Aigai, Herodot'un bahsettiği Batı Anadolu'daki 12 Aiol kentinden biri. Çevreye hakim bir konumdaki kayalık bir tepe üzerinde bulunan kentin tarihi, M.Ö. 1100 yılına kadar iniyor. M.S. 17 yılındaki depremde büyük ölçüde hasar gördüğü ve onarım geçirdiği, Hellenistik dönemde ise önemli bir ticari merkez olduğu anlaşılan kentte 2004 yılında başlayan kazı çalışmaları ise Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü başkanı Prof. Dr. Ersin Doğer ve Celal Bayar Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sezgin tarafından yapılıyor.
Surları arazinin durumuna göre inşa edilen Aigai'de surlar içinde üç katlı agora ve bu yapıyı taşıyan duvarlar, meclis binası, teras duvarlı stadyum, tiyatro ve Demeter Tapınağı gibi kalıntılar bulunuyor.
Editör: TE Bilişim