29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Gündüz gerçekleştirilen resmi törenlerin ardından akşam Salihli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen fener alayına 10 binden fazla vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı önünden saat 19.28'de yürüyüşe başlayan Salihlililere Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Büyükşehir Koordinatörü Ali Rıza Ünveren'nin yanı sıra oda başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Korteje Salihlili motosiklet grupları da motosikletleri ile eşlik etti. Atatürk Anıtı'ndan Kent Meydanına kadar ellerindeki Türk bayrakları, fener ve meşalelerle yürüyen kalabalığa, evlerinin balkon ve pencerelerinden vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunduğu Kent Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda "Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim en büyük emanetimdir, en büyük eserimdir' dediği Türkiye Cumhuriyetine sahip çıktığınız için tüm Salihlililere teşekkür ediyorum. Aziz Atam Salihli emanetine her zaman sahip çıkmıştır. Bundan sonra da çıkmaya devam edecektir" diye konuştu.
Cumhuriyetin 93,yıl önce kurulduğuna dikkat çeken Kayda "Cumhuriyet bağımsızlık, özgürlük, bu bayrak altında, meydanlarda toplanmak demektir. Salihli olarak, ülke ve vatanımıza tam bağlıyız. Başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" dedi. Fener alayı havai fişek gösterisi ile son buldu.
Editör: TE Bilişim