Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam konusunda, "Hükümetimiz muhalefetle görüşecek. Kardeşlerim sizin bu talebinizi hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz yok sayamayız. Demokrasilerde halk ne diyorsa odur." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
Bugün şehitlerimizin cenaze merasimleri vardı. Hepsini peygamberlikten sonra en yüce makama uğurladık. Sizden zaten çağrıyı yaptığımızda meydanlara çıkma suretiyle gereken cevabı en güzel şekilde verdiniz.
Bunların karşısında bir olmak lazım. Birlik olacağız, kardeş olacağız ülkemizi onlara asla kaptırmayacağız. Şu anda emniyet güçleri birçok yerlere operasyonlar yapıyorlar ve bu operasyonları yapmak suretiyle bunlara gereken dersleri veriyorlar.
Hükümetimiz muhalefetle görüşecek. Kardeşlerim sizin bu talebinizi hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz yok sayamayız. Demokrasilerde halk ne diyorsa odur. Bu konuyu öyle zannediyorum ki, hükümetimiz ana muhalefetiyle görüşmek suretiyle mutlaka bir karara varılacaktır.
Şu anda gerek Amerika gerek batı hepsine hükümetimiz yazılı mesajları gönderecek. Teröristbaşı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün başını ABD'den isteyeceğiz.
Şu andaki bu darbe en önemli darbe karinedir. Aynı şekilde batı ülkelerinde olanları isteyeceğiz. Bunların hepsi bir sınav. Şu anda gerek emniyet teşkilatımızın gerekse askerimiz gereğini yaptılar. Şu andan itibaren de yine gereğini aynen yapacaklarına inanıyorum. Bizler yasama yürütme ve yargı organlarımızın çok daha koordineli olacağına inanıyorum. Hele anayasa değişikliği konusunda çok daha önemli adımlar atılacağını görüyorum.
Parlamentoda muhalefet partilerinin ortaya koyduğu birlikteliğin devam edeceğine inanıyorum. Çünkü bu örgüt TBMM'yi bombalayan örgüttür. CumhurbaşkanlığıKülliyesi'ni bombalayan örgüttür. Bunların vatanı milleti yok. Bugün polis teşkilatımızKonya'daki aynı şekilde 3. Ana Jet Üssü'ne de operasyon yaptı ve başarılı oldu nihai neticeyi henüz almadım. Konteynırlarla bugün buraya taşınmakta olan silahmühimmat vardı. Yine polis teşkilatımız onlara da operasyon yaptı.
Yani bunların kaçacakları delik yok. İşte bir helikopterle beraber Yunanistan'a kaçmak istediler. Değerli kardeşlerim Sayın Çipras'la bir görüşmemiz oldu kendileri dedi helikopteri gönderiyoruz ve o helikopter bugün geldi. Ve o sekiz kişiyle ilgili de 15-20 gün içerisinde onları da size teslim edeceğiz dediler. Kaçacakları delik yok kim samimi kim samimi değil onları da göreceğiz. Kardeşlerim çok çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakanıza bu akşamda burdan sonra Ankara'ya dönmem gerekecek ve Ankara'da çalışmalarımıza devam edeceğiz ama durmak yok meydanlardan çekilmek yok. Yani pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma devam edeceğiz. Ekranları boş bırakmayacağız. Hepinizi selamlıyorum.

Editör: TE Bilişim