Cemal Ergün Eğitim Kurumlarında düzenlenen 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programında yabancı öğrenciler de unutulmadı. Manisa'da eğitim görecek olan yaklaşık 2 bin 900 öğrenciyi temsilen 10 kadar öğrenciye kitap dağıtıldı.
Suriye, Irak, İran, Afganistan gibi ülkelerden binlerce mültecinin geldiği Manisa'da, mülteci çocukların da eğitim görmesi için çalışmalar yapılıyor. Manisa'da 2016-2017 eğitim öğretim döneminde toplam 2 bin 900 civarında yapancı uyruklu öğrenci eğitim görecek.
Cemal Ergün Eğitim Kurumlarında düzenlenen 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlama programında, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa İl Göç İdaresi Müdürü Abdurrahman Şeref Doğramacı ile birlikte yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi. Protokol üyeleri eğitim setlerinden öğrencilere hediye etti. Öğrencilere kendisini tanıtan Vali Güvençer, onlarla yakından ilgilendi. Güvençer, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ülkemize gelen mültecilere sahip çıktık. Bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Manisa İl Göç İdaresi Müdürü Abdurrahman Şeref Doğramacı ise, yaptığı bilgilendirmede şunları aktardı: "Ülkeleri ikiye ayırıyoruz. Bir Suriye'den gelenler, ikincisi de diğer ülkelerden gelenler. Manisa'da 2016-2017 eğitim öğretim döneminde toplam 2 bin 900 civarında yabancı uyruklu öğrencimiz var. Bunların hepsinin eğitimden yararlanması için Milli Eğitim Müdürlüğü'yle ortaklaşa çalışıyoruz. Bu öğrenciler yaş gruplarına göre tespit edilmiş sayılardır. Bizim temel amacımız eğitim öğretim çağındaki çocukların en iyi şekilde eğitim almasını sağlamak. Hem Türkiye'ye uyum sağlamaları, hem de eğitim dönemlerinin boş geçmemelerini sağlamak için çalışıyoruz. Bu çalışmada Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'deki 6-11 yaş arasındaki yabancı uyruklu öğrencilerin uyum sağlamak için hazırlanan eğitim setlerinden dağıtıyoruz."
Editör: TE Bilişim