Son olarak Laleli mahallesi sakinleri konunun araştırılması için Yunusemre Belediye Meclisi'nde MHP grubunun önerge vermesini isteyerek konuyu meclis gündemine taşıdı. Öte yandan Çerçi, apar topar katıldığı bir canlı yayında da kullandığı argo tabiri kabul ederek, ağaç kesiminin de doğru olduğunu ancak sayısının abartıldığını söyledi.
Yunusemre Belediyesi, Laleli Mahallesi'ni de kapsayacak kentsel dönüşüm projesinin sunumu ve hazırlıkları sırasında kullanılmak, vatandaşlara bilgilendirme yapmak için bilgilendirme ofisi yapma kararı aldı. Bilgilendirme ofisinin yapılacağı yer için Laleli Pazar yeri alt kısmındaki DSİ taşkın kanalının kapatılması sonucu oluşturulan yeşil alanın tercih edilmesi ve o bölgedeki bir kısım ağacın ve bitkinin kesilmesi tartışma konusu oldu. Laleli mahalle muhtarının dile getirmesi ve gazetemizin gündeme getirmesi sonrası Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, konuyu gündeme getiren muhtara ve gazetemize çirkin ithamlarda bulunarak hedef haline getirdi, Yunusemre ilçesi için yapmaya çalıştığı icraatları anlatmak isterken basın toplantısında argo tabirler de kullanmaktan çekinmedi.
TV KANALINDA AĞAÇ KESİMİNİ KABUL ETTİ
Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali mahalle sakinlerinden onay alınmadan yapılan ağaç kesimini savunmak için bazı medya kuruluşlarını da kullanan Başkan Çerçi, Yunusemre Belediyesi'nin iş takibi için gittiği Ankara'dan, Manisa'daki bir yerel televizyona katıldığı canlı yayında da gazetemize ve konuyu gündeme getiren mahalle muhtarına hakaretler yağdırmaya devam etti.
Çerçi; "6 bin 500 konut bin 500 civarında işyeri yapılacak. İki yıllık bir belediye bunu nasıl yapar diye birileri bundan rahatsız oldu. Olabilir. Ben tıp doktoruyum. Rahatsız olanlar doktora gider ona göre ilaç alır. Bu kadar açık konuşuyorum. Bu rahatsızlığı biraz ahlaki ilkeleri çiğneyerek, çamur atarak, iki tane muhtarın kulağına sufle edip ‘Çerçi hiçbir hizmet yapmıyor', ‘Çerçi ağaç katliamı yapıyor' gibi zırvalarla kamuoyunun önüne manşetler yaparak çıkarmaya çalışırsanız, bunun ahlaki bir sorun olduğu ortaya çıkar. Siyasetten öte ahlaki bir sorun. Bir tane ağaç kesildi orada. Bir tane ağacı nasıl veriyor o ilgili gazete: Olay gazetesi. Bunların arkasında kim var kamuoyu gayet iyi biliyor. Nasıl beslendiklerini kamuoyu gayet iyi biliyor. Hiçbir ahlaki kriteri yok. 4 yaşında bir ağaç kesilmiştir. Kentsel dönüşüm için oraya bir kentsel dönüşüm ofisi inşa etmek gerekiyor. Aylarca çalışılıp çok güzel bir proje yapıldı. Tek katlı bir bina, kimseye zararı yok"
"UTANMADAN, SIKILMADAN, HAYASIZCA"
TV kanalındaki canlı yayında, basın toplantısında kullandığı argo tabiri de kabul ederek haberi yapan gazetemiz ile ilgili de bir belediye başkanına yakışmayan çirkin üslubuyla sözlerine devam eden Çerçi, yaptığını kabullenmenin yanı sıra ‘Yunusemre halkına hizmet edilmesi istenmiyor' diyerek dikkat dağıtmaya çalıştı. Çerçi; " Birileri buna durmadan çamur atıyor. 4 yaşında bir ağaç yüzünden koparılan fırtınaya bakın. Diğer ağaçları da söktüler arkadaşlar başka yere taşıdılar. Gezi olaylarındaki koparılan fırtınayı hatırlayın. Mesele ağaç değil diyor ya birisi orada, burada da bu kadar başarılı işler yapan gece gündüz çalışan bir başkan ve ekip var. Ankara'nın yollarını aşındırmadan bu işler yapılmaz. İşte bu başarılar birilerini rahatsız ediyor. Siyaseten rahatsız olabilirsin, ama bunu eleştirirken bile ahlaki bir duruşunuz olacak. Eğer böyle bir derdiniz varsa. İnsan biraz Allah'tan korkar. Kesilen bir ağacı gazete Çerçi ağaç katliamı yapıyor diye veriyor. Utanmadan, sıkılmadan arlanmadan hayasızca. Ahlaki sınırların dışına çıkarlarsa ben de söyleyeceğimi söylerim. Sonra kentsel dönüşümden anladığı bu diye manşet yapıyor. Kentsel dönüşümden anladığımız buymuş. Ben onları ahlaklı olmaya, erdemli olmaya davet ediyorum, varsa böyle bir dertleri.
KONU MECLİS GÜNDEMİNDE
Öte yandan, mahalle halkından onay alınmadan yapımına başlanan ve üstü kapatılan DSİ kanalı taşkın alanına denk geldiğini için DSİ'nin imar planında ruhsat sorunu yaşanacağı öne sürülen Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin yapımı Laleli Mahallesi sakinlerinin isteğiyle MHP grubu tarafından verilen önerge ile Yunusemre Meclisi gündemine taşındı. Ekim ayında gündeme alınan soru önergesinin Kasım Meclisi'nde cevaplanacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim