Vali Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Tren Garı'nda temsili karşılama töreninde, öğrencilerin trenden indirdiği Türk bayrağını öperek alnına koydu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Manisa'ya gelişinin 91'inci yıldönümünde, Manisa Garı'nda temsili karşılama töreni düzenlendi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk'ün bindiği temsili mavi yolcu treni, siren seslerinin duyulmasıyla birlikte alkışlar eşliğinde karşılandı. Trenden inen iki öğrenci, Türk bayrağını Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e verdi. Vali Güvençer ise bayrağı, alnına koyup ardından öptü. Karşılamanın ardından protokol üyeleri ve törene katılan vatandaşlar garın içinde açılan kurtuluş dönemi resimleri ve Atatürk resimlerinin bulunduğu sergiyi gezdi.

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Tren garındaki törenin ardından Manisa Garı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar öğrenciler ve askeri bando eşliğinde yürüdü. Balkonlardan sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar marşlara eşlik etti. Kortej yürüyüşünün ardından Şehzadeler'in Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene katılan protokol üyeleri ile siyasi partiler anıta çelenklerini sundu.

Çelenk sunulmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ergün, Türk milletinin tarih boyunca büyük tehdit ve saldırılara maruz kaldığına dikkat çekerek, "Ancak bunu gerçekleştiren veya buna maşa olanlar Türk milletinin gücünü tokat gibi her zerrelerinde hissetmişlerdir. Biz bir oldukça, beraber oldukça, birlik ve beraberliğimize kast edenlere tek yürek oldukça iç ve dış hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Bunun en çarpıcı örneğini 15 Temmuz darbesinde, büyük Türk milleti iç ve dış güçlere göstermiştir" dedi. Konuşmaların ardından dönemin Manisa Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe'nin Atatürk için yaptığı 'Hoş geldin', Ulu Önder'in ise cevap konuşmaları tekrar okundu. Milli Egemenlik Anıtı'ndaki tören, büyükşehir belediyesinin ücretsiz 'Nutuk' kitabının dağıtmasıyla sona erdi. Kutlama programı çerçevesinde İsmet İnönü Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 'Atatürk'ün Manisa'ya Gelişi' konulu konferans düzenlendi.

Editör: TE Bilişim