İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden gelen bilgilere göre İstanbul'da hissedilen depremin büyüklüğü 4.8.AFAD'ın açıkladığı veriye göre, Kocaeli Kandıra açıklarında 11.18'de 4.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Kandilli Rasathanesi'ne göre deprem, Karadeniz tabanının 11.4 km derinliğinde gerçekleşti.Deprem özellikle İstanbul'un Anadolu yakasında, Doğu Marmara ve Batı Karadeniz illerinde şiddetli hissedildi.Depremin Bulgaristan'da da hissedildiği bildirildi.Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu (USGS) ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı.
HASAR YOK
USGS, Karadeniz'deki ve Manisa'daki depremlerin merkez üslerini haritada böyle gösterdi. USGS, Karadeniz'deki depremin derinliğinin 4.7 kilometre olduğunu duyurdu.Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, depremle ilgili şu anda araştırmaların yapıldığını belirtti.
"İlk aldığımız bilgiye göre şu dakika itibarıyla herhangi bir can ve mal kaybı yok." diyen Balaban, hatta Kandıra'daki vatandaşların hissetmediklerini söylediklerini bildirdi
AFAD KOCAELİ MÜDÜRÜ: HERHANGİ BİR HASAR BOYUTU YOK
AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul da depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade ederek, "Kıyı emniyetinden ve gerekli yerlerden ilk bilgileri aldık. 102 kilometre açıkta yani Karadeniz'de, 25 kilometre derinlikte 4,8 büyüklüğünde bir deprem ama sadece bir sallantı hissi olmuş Kefken'de, herhangi bir hasar boyutu yok hadisenin. Yine de arkadaşlarımız kontrol amaçlı gidiyorlar. Aldığımız bilgiler bu yönde." ifadesini kullandı. Karadeniz'de saat 11.18'de 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedilmiş, depremin, yerin 25,53 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlenmişti.
MANİSA DA TAM BİN DEPREM MEYDANA GELMİŞ
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde de bu sabah 2 dakika arayla 4,1 ve 4,2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi verilerine göre Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde saat 05.49'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Depremden iki dakika sonra yine aynı noktada 4,2 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana geldi. Depremlerin sırasıyla yerin 6,92 ve 5,25 kilometre derinliklerinde oluştuğu belirlendi.12 Eylül 2016 Pazartesi günü 4.6 şiddetinde meydana gelen depremin ardından bugüne kadar yaklaşık 1000 deprem meydana gelirken 4 ve üzerinde 7, 3 ile 4 arasındaki şiddetinde 29 deprem meydana geldiği belirtildi.
Editör: TE Bilişim